FOLLOW US: facebook twitter

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τις διατροφικές διαταραχές

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ»- Την ομιλία παρακολούθησαν και μαθητές του 1ΟΥ Γυμνασίου Αμαλιάδας

Τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα προγραμματισμένη από την Π.Β.Α παρουσίαση του θέματος «Διατροφικές διαταραχές», με ομιλητή τον κ. Θεμιστοκλή Σκουτέρη, διαιτολόγο-διατροφολόγο, και αποδέκτες ομάδα φίλων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και τμήμα της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων του Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Ήλιδας.

Ο ομιλητής, κ. Θ. Σκουτέρης, παρουσίασε τα αίτια, τα χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα και την αντιμετώπιση τριών περιπτώσεων διατροφικής διαταραχής : της νευρικής ανορεξίας, της βουλιμίας και της μεγαλορεξίας ή συνδρόμου του Άδωνη.

Το Σωματείο Π.Β.Α ευχαριστεί τον ομιλητή πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες που προσέφερε στους παρευρισκόμενους σχετικά με συμπεριφορές οι οποίες δημιουργούν πολύ σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα στο άτομο και μεγάλη αναστάτωση στο οικογενειακό περιβάλλον.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη- αναφέρουν- να ευχαριστήσουμε ακόμα το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας για την ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας και την ιδιαίτερη συμμετοχή των μαθητών στη συζήτηση – που ακολουθούσε μετά την παρουσίαση κάθε περίπτωσης – μέσα από τη διατύπωση καίριων ερωτημάτων και προβληματισμών. Αποτέλεσμα η δημιουργία ενός ζωντανού και εποικοδομητικού διαλόγου.

Σήμερα Πέμπτη, 30/03/2023, θα επαναληφθεί η παρουσίαση στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ισογείου του Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Ήλιδας, ώρα 18.00, και περιμένουμε κάθε ενδιαφερόμενο συνδημότη που επιθυμεί ανάλογη ενημέρωση.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος