FOLLOW US: facebook twitter

Ένας χρόνος χωρίς τον Μανώλη

Ημερομηνία: 12-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης πέρασε στην αιωνιότητα και καταγράφηκε ως το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο Μανώλης απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στις 12 Μαρτίου του 2020 ύστερα από πολυήμερη μάχη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο από τις 2 Μαρτίου και οκτώ ημέρες αργότερα, στις 10 Μαρτίου, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, με αποτέλεσμα να προκληθεί πολυοργανική ανεπάρκεια.

Κρητικός στην καταγωγή, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Αγάπησε όσο λίγοι την Ηλεία και έδωσε αμέτρητες μάχες για να προοδεύσει ο τόπος, με κορυφαία αυτή για την Πατρών-Πύργου.

Υπήρξε πρωτεργάτης του προοδευτικού χώρου, μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, και υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου.

Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας αποφάσισε να δώσει το όνομά του στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, όπου διετέλεσε διευθυντής.

Πιστεύω πως όταν με το καλό κατασκευαστεί η Πατρών-Πύργου, αξίζει να προσθέσουμε το όνομά του σε κάποιο εμφανές σημείο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην προσφορά του και στον αγώνα που έδωσε…

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 12/03/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος