FOLLOW US: facebook twitter

Ένας βραχίονας που «περπατάει» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ημερομηνία: 01-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Μετά από πολυετείς αναβολές για διαφόρους λόγους καθοδόν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκεται ένας νέος ρομποτικός βραχίονας. Πρόκειται για τον ERA, τον πιο προηγμένο βραχίονα που έχει τοποθετηθεί σε μια διαστημική κατασκευή. Ο ERA φέρει την σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και η παρουσία του αναμένεται να βοηθήσει πολύ τους αστροναύτες του ISS.

Το μήκος του ERA ξεπερνάει τα 11 μέτρα, έχει επτά αρθρώσεις ανάμεσα στις οποίες όπως κάποιες που λειτουργούν ως αγκώνες, ώμοι και καρποί για να μπορεί να εκτελεί πολλών ειδών και με μεγάλη ακρίβεια αλλά και ευελιξία εργασίες. Η μεταφορά φορτίων εντός και εκτός του Σταθμού και κάθε είδους συναρμολογήσεις είναι ορισμένες από τις δυνατότητες του νέου βραχίονα. Αυτή πάντως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα του να μετακινείται χέρι-χέρι μεταξύ σταθερών σημείων βάσης. Με απλά λόγια, ο βραχίονας θα μπορεί να «περπατά» στην εξωτερική πλευρά του σταθμού.

Έτσι, θα μπορεί να λειτουργεί ως ένα είδος γερανού μεταφέροντας αστροναύτες που πραγματοποιούν διαστημικούς περιπάτους από ένα σημείο του σταθμού σε κάποιο άλλο γρήγορα και με ασφάλεια. Ο ERA διαθέτει επίσης τέσσερις κάμερες για να μπορεί το πλήρωμα ή το κέντρο ελέγχου λειτουργίας του ISS να επιθεωρεί την εξωτερική του πλευρά.

Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος