FOLLOW US: facebook twitter

Ένας τενόρος επενδύει στην Κυλλήνη!

Ημερομηνία: 15-06-2020 | Συντάκτης:

Στρατηγική επένδυση 240 εκ. ευρώ το νέο 5στερο πολυτελές θέρετρο Arcadia Cultural Resort & Spa

-Η επένδυση θα υλοποιηθεί από το γερμανικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH σε έκταση που ανήκει στον διεθνούς φήμης σολίστα Γιάννη Οικονόμου

Μια μεγάλη επένδυση ενός πολυτελούς θερέτρου 5 αστέρων με ξενοδοχειακές μονάδες, spa, μαρίνα, παραθαλάσσιο θέατρο και θεματικό πάρκο αθλητικών  και ψυχαγωγικών δραστηριότητων στις χρυσές ακτές της Κυλλήνης, έλαβε την περασμένη εβδομάδα το «πράσινο φως» από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Enterprise Greece.  Η Enterprise Greece είναι ο  αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το Arcadia Cultural Resort & Spa στην Κυλλήνη, είναι ένα από τα έξι στρατηγικά επενδυτικά σχέδια που προκρίθηκαν στον τομέα του τουριστικού real estate.

Οι στρατηγικές επενδύσεις που θα υλοποιηθούν με την διαδικασία των fast track φαίνεται ότι ανεβάζουν «στροφές» , καθώς οι μεν επενδυτές παρά την πανδημία δεν έχασαν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον , το δε υπουργείο Ανάπτυξης σε μια κρίσιμη οικονομική καμπή για τη χώρα θα προσπαθήσει να απεγκλωβίσει επενδύσεις που για διάφορους λόγους κυρίως γραφειοκρατικούς, είχαν μείνει  στα χαρτιά, ενώ τώρα μπορούν να δώσουν μια νέα μικρή ώθηση στην οικονομία.

Άλλωστε είναι γνωστό το διαχρονικό πρόβλημα της Ελλάδας στον επενδυτικό τομέα, αφού πολλές επενδύσεις που έχουν καταθέσει φακέλους εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια λόγω διάφορων εμποδίων που έχουν συναντήσει οι υποψήφιοι επενδυτές, παρότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Στα κωλύματα αναφέρονται θέματα που σχετίζονται π.χ. με τη χρήση γης, απαλλοτριώσεις, κληρονομικές εκκρεμότητες, ζητήματα που άπτονται των αρχαιολογικών υπηρεσιών, ενδεχόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον κ.ο.κ.

Στην περίπτωση της νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην Κυλλήνη, φαίνεται πως ξεπεράστηκαν οι σκόπελοι και η επένδυση «έκλεισε». Η ανέγερσή της θα πραγματοποιηθεί από το γερμανικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH με έδρα το Μόναχο, σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Ελληνογερμανό τενόρο Γιάννη Οικονόμου στον οποίο όπως αναφέρει η εφημερίδα real news ανήκει  έκταση 300 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στο συγκρότημα Robinson Club. Άλλωστε η προνομιακή αυτή θέση στις ακτές της Δυτικής Πελοποννήσου με τις χρυσές παραλίες και τα καταγάλανα νερά, ήταν και αυτή που προσέλκυσε τους Γερμανούς επενδυτές  για την ανέγερση του Arcadia Cultural Resort & Spa  μέσω της  Ανώνυμης Εταιρίας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΛΛΗΝΗ ΑΕ όπου τον προεδρία κρατά η οικογένεια Οικονόμου, ενώ μέλος του Δ.Σ είναι και ο επιχειρηματίας  Α.Φ που κατάγεται από την Κυλλήνη, συνδετικός κρίκος και αυτός με την περιοχή.  Το δε γερμανικό fund έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, καθώς σε συνεργασία με άλλους επενδυτές εξαγόρασε το 2018 τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).  Προφανώς το γερμανικό fund προσέγγισε και τον διεθνούς φήμης τενόρο Γιάννη Οικονόμου που έχει κάνει μεγάλη σολιστική καριέρα σε ολη την Ευρώπη και είναι διάσημος κυρίως  στην Γερμανία, καθώς σε ηλικία 25 μόλις ετών ήταν μόνιμος σολίστ στην Όπερα του Giessen της Γερμανίας, ενώ ακολούθησαν άλλα τρία χρόνια σολιστικής καριέρας στην Όπερα του Dessau. Και κάπως έτσι, ένας τενόρος που γνωρίζει καλά και αγαπά πολύ την περιοχή, αφού έχει σπουδάσει μουσική και Κλασικό Τραγούδι πρώτα στην Πάτρα, βρέθηκε να επενδύει στην Κυλλήνη.

Επένδυση 240 εκ ευρώ

Το πρότζεκτ «Arcadia Cultural Resort and Spa» στην Κυλλήνη, θα καλύψει μια έκταση 300 στρεμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ.  Το πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων 1000 περίπου κλινών, περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικές κατοικίες, spa, μαρίνα, παραθαλάσσιο θέατρο και θεματικό πάρκο. Με αυτή την επένδυση η περιοχή της Κυλλήνης πλέον θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προφίλ της, με δεδομένο ότι εκεί σήμερα λειτουργεί η Grecotel τα «Olympia Riviera» και «Mandola Rossa» και επίσης το συγκρότημα «Robinson Club» που βρίσκεται πολύ κοντά  με το «Arcadia Cultural Resort and Spa». Η περιοχή της Κυλλήνης ήδη καταγράφεται στους δημοφιλείς διεθνώς τουριστικούς προορισμούς.  Τόσο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας αποτελούν βασικά στοιχεία της επένδυσης που σίγουρα θα καταγραφούν στα θετικά για την Ηλεία αλλά και την χώρα συνολικά.


Σχόλιο για "Ένας τενόρος επενδύει στην Κυλλήνη!"

  1. Ο/Η ΠΑΥΛΌΠΟΥΛΟΣ Βασ λέει:

    Χωρίς καμία διάθεση τοπικισμό, μόνο προς την σωστή ενημέρωση θα προτεινα να αναφέρεται το σωστο( έργο που θα κατασκευαστεί στην παραλία του Κάστρου, καμία σχέση με την Κυλληνη) γιατί οι επισκέπτες καταλήγουν στο λιμάνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος