FOLLOW US: facebook twitter

Ένας στους τρεις Ευρωπαίους δεν αντέχει οικονομικά διακοπές μίας εβδομάδας

Ημερομηνία: 03-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Το χαμηλό επίπεδο των αμοιβών είναι η αιτία του γεγονός ότι το 28% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά διακοπές μιας εβδομάδας εκτός σπιτιού, όπως δείχνει μελέτη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

Η μελέτη της ETUC, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, διεξήχθη στο πλαίσιο εκστρατείας για τη βελτίωση του εισοδήματος εργασίας στην Ε.Ε. και όπως σημειώνεται «οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν αμοιβές σε επίπεδο φτώχειας είναι μεταξύ των 35 εκατομμυρίων φτωχότερων Ευρωπαίων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές το καλοκαίρι».

«Ενώ η πρόσβαση στις διακοπές αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία, οι οικογένειες χαμηλού εισοδήματος παραμένουν στην πλειονότητά τους αποκλεισμένες», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ETUC.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία βασίζεται σε στοιχεία της Eurostat, το 28% των πολιτών της Ε.Ε. δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά διακοπές μιας εβδομάδας εκτός σπιτιού, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται σε 59,5% για τα άτομα με εισόδημα κάτω από το όριο κινδύνου φτώχειας (ποσοστό 60% του μέσου όρου).

Η αρνητική πρωτιά ανήκει στην Ελλάδα όπου οι πολίτες που ζουν με τον κίνδυνο της φτώχειας και που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές έστω μίας εβδομάδας φτάνουν το 88,9% .

Η «ανισότητα των διακοπών»

Η ETUC υπογραμμίζει το πρόβλημα το οποίο ονομάζει «ανισότητα των διακοπών» και το οποίο έχει εντάξει στις προσπάθειές της να ενισχύσει το σχέδιο οδηγίας της Ε.Ε. για επαρκείς ελάχιστους μισθούς και συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Οι διακοπές δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια για τους λίγους», επισήμανε η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ETUC

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος