FOLLOW US: facebook twitter

Ένας μύστης του Ολυμπισμού έφυγε…

Ημερομηνία: 28-11-2022 | Συντάκτης:

Γράφει ο Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος*

Πριν δύο εβδομάδες έφυγε μια σπουδαία μορφή της παγκόσμιας Ολυμπιακής ιδέας, χωρίς δυστυχώς να ασχοληθεί κανείς με αυτή την απώλεια παρά μόνο ο πρώην Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές (πρώτος, σε άρθρο του στις εφημερίδες) και ο σημερινός  Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλος με δήλωση του, μας ενημέρωσαν.

Και είναι προς τιμήν τους και του πρώην Δημάρχου και του σημερινού Δημάρχου , καθότι ο Γιώργος ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ είχε τιμηθεί το 2016 με τον τίτλο του επίτιμου δημότη Αρχ. Ολυμπίας.

Ο Γιώργος Δολιανιτης ήταν ένας ενεργός πολίτης που είχε την μεγαλύτερη Βιβλιοθήκη και στην κατοχή του σπάνια γραπτά ντοκουμέντα για τους Ολυμπιακούς αγώνες και τον Ολυμπισμό και συχνά έκανε Έκθεση αυτών των μοναδικών στοιχείων. Και είχε πολλούς τρόπους βοηθήσει την προβολή της Ολυμπιακής ιδέας.

Εμείς το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ το Μάιο του 2004, εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας, πραγματοποιήσαμε ΗΜΕΡΊΔΑ στη Δίβρη θέμα “Για τον Ολυμπισμό και τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και την σύνδεση Ολυμπίας με την Ορεινή Ηλεία “.

Μίλησαν κορυφαίες προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και ο εκλιπών Γιώργος Δολιανιτης που μάλιστα μας είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει την Έκθεση των Ολυμπιακών στοιχείων και στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ που θα ήταν μεγάλη τιμή και επιτυχία (τέτοια Έκθεση έγινε στο ΖΆΠΠΕΙΟ ΜΈΓΑΡΟ).  Δυστυχώς δεν έγινε αυτό, για τεχνικούς λόγους.

Στο πάνελ των ομιλητών από αριστερά ο διανοητής και συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, ο Ειρηνιστής Πάνος Τριγάζης, ο γνωστός  συμπολίτης Γιώργος Βασιλακόπουλος , ο Γιώργος Δολιανιτης, ο πρόεδρος του ΠΚ Σωτήρης Σωτηρόπουλος και στο βήμα ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Δεββές (ο Δήμαρχος Γιάννης Σκουλαρίκης ήταν ασθενής)

Στο ακροατήριο πολλές και διάσημες προσωπικότητες μεταξύ αυτών και ο μουσουργός Ηλίας Ανδριόπουλος κ.ά.

*Πρόεδρος του “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ” και της Κίνησης Πολιτών “ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος