FOLLOW US: facebook twitter

Ένας απολαυστικός  «Δον Καμίλο»!: Το γνωστό θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Γαστούνης

Ημερομηνία: 04-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Πρεμιέρα με την απολαυστική κωμωδία του  Σωτήρη Πατατζή «Δον Καμίλο», σε σκηνοθεσία του Αντρέα Λευτεριώτη, έκανε την περασμένη Παρασκευή στο κατάμεστο από κόσμο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο, συνεχίζοντας και  το Σαββατοκύριακο με  δύο ακόμα παραστάσεις. Το κοινό γέλασε με την καρδιά του και απόλαυσε μια ωραία και καλοστημένη θεατρική παράσταση από τον Αντρέα Λευτεριώτη και την ομάδα του, με πολύ καλές ερμηνείες, όμορφα κοστούμια και σκηνικά και καταχειροκρότησε τα μέλη της Θ.Ο  Γαστούνης.

Το γνωστό θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή, είναι μια σάτιρα του πολιτικού φανατισμού, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος εμπνέεται από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα Τζοβάνι Γκουαρέσκι, αλλά δημιουργεί τη δική του πλοκή και τους δικούς του χαρακτήρες. Ένα κείμενο γεμάτο σαρκασμό και αυτοσαρκασμό, που μέσα από το χιούμορ αναδεικνύει την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κρατούσα συντηρητική εξουσία και την ελπιδοφόρα κομμουνιστική, τις υπόγειες διασυνδέσεις της επίσημης Εκκλησίας με την εξουσία, καθώς και την εμπλοκή της στα πολιτικά δρώμενα, αλλά και τη μεγάλη δύναμη της γνήσιας και ειλικρινούς φιλίας και του έρωτα..

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στην Ιταλία όπου ο εν ενεργεία δήμαρχος Φλουράτος, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μία τετραετία το δημαρχιακό θώκο, με αντίπαλό του τον -αριστερών πεποιθήσεων- υποψήφιο δήμαρχο, Πεπόνε.

Κινδυνεύοντας οι χριστιανοδημοκράτες να χάσουν τις εκλογές, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα πολιτικά κόλπα. Συμπαρασύρουν με το μέρος τους και τον Δον Καμίλο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας, ώστε να συμβάλλει στη νίκη τους, επισείοντας τον κίνδυνο της από Βορράν εισβολής.

Τα γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις εναλλάσσονται τόσο ραγδαία και απρόβλεπτα, που για πρώτη φορά δήμαρχος εκλέγεται ο Πεπόνε.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των εχθροτήτων και αντιπαλοτήτων, είναι να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στο γιο του Πεπόνε και στην ανιψιά του Δον Καμίλο. Και ό,τι δεν καταφέρνει να κάνει η πολιτική και η κομματική αντιπαλότητα, το πετυχαίνει ο έρωτας των δύο παιδιών.

Η παράσταση ανέβηκε με την υποστήριξη του δήμου Πηνειού και του Ν.Π Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και όσοι δεν κατάφεραν αυτό το τριήμερο να δουν την παράσταση, θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία καθώς οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου στο Κουρβισιάνειο, στις 8 το βράδυ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος