FOLLOW US: facebook twitter

Έναρξη σχολικής χρονιάς με δεκάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών

Ημερομηνία: 28-08-2020 | Συντάκτης:
Αισιοδοξούν για κάλυψη των κενών σε επόμενες φάσεις πρόσληψης οι Δ/ντές Εκπαίδευσης της Ηλείας

Με αρκετά κενά εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά στην Ηλεία καθώς οι τοποθετήσεις των προηγούμενων ημερών δεν κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες. Το βέβαιο είναι όπως δήλωσαν οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ.κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος και Νίκος Κλάδης αντίστοιχα, πως το επόμενο διάστημα αναμένονται και νέες προσλήψεις αναπληρωτών ευελπιστώντας ότι θα μπορέσουν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των κενών θέσεων το συντομότερο δυνατό. Όσον αφορά τα σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, θα ανοίξουν όλα κανονικά και με την παρουσία εκπαιδευτικών, όποτε αποφασιστεί η έναρξη από το Υπουργείο Παιδείας, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις σε κάποια ολιγοθέσια ενδέχεται να μην ξεκινήσουν με όλες τις θέσεις καλυμμένες.

«Το Υπουργείο έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό τα κενά, έχοντας ήδη τοποθετήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό εκπαιδευτικών» επισήμανε ο κ. Κλάδης, πρόσθεσε ωστόσο, ότι τα κενά τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν καλυφθεί πλήρως. «Τα κενά ακόμα δεν έχουν καλυφθεί σε σχέση με το προγραμματισμό που έχει γίνει από την υπηρεσία, υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε κάποια σχολεία, πιστεύουμε όμως ότι στην πορεία, στις επόμενες φάσεις προσλήψεων θα καλυφθούν».

Στο 30-35% τα κενά στη Δευτεροβάθμια

Σημαντικά είναι τα κενά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ηλείας καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φωτεινόπουλο, στη Γενική Παιδεία έχει καλυφθεί το 65-70% ανά ειδικότητα. “Έχουμε μια δύσκολη χρονιά μπροστά μας λόγω της πανδημίας, αισιοδοξούμε όμως και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα συμπληρωθούν τα κενά. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία ενώ το νέο Πυσδε που ορίστηκε θα συνεδριάζει συνεχώς οπότε και ακριβή εικόνα των ελλείψεων θα έχουμε στο τέλος της εβδομάδας. Βεβαίως να πούμε ότι στην Παράλληλη στήριξη καλύφθηκαν όλες οι θέσεις ενώ αναμένονται και συμπληρωματικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος