FOLLOW US: facebook twitter

Έναρξη με Δασκάλους σε όλα τα σχολεία

Ημερομηνία: 07-09-2022 | Συντάκτης:

Μικρά ελλείματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Ηλείας

  • “Στόχος μας να μην υπάρχει καμία διδακτική ώρα κενή” επισήμανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Καρατζάς

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr


Με τους καλύτερους οιωνούς, ξεκινά η σχολική χρονιά στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία της Ηλείας καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Ανδρέα Καρατζάτα ελλείματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μικρά καθώς διορίστηκε ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών στην περιοχή ενώ υπήρξε σημαντική κάλυψη και από την πρώτη φάση των αναπληρωτών.

“Στην Ηλεία διορίστηκαν 122 εκπαιδευτικοί και παρότι δυο παραιτήθηκαν και 32 πήραν άδεια ανατροφής ξεκινάμε τη σχολική χρονιά με πολύ μικρά ελλείματα. Πήραμε 213 αναπληρωτές και τα κενά που έχουμε αφορούν ειδικότητες και συγκεκριμένα 11 θέσεις Εικαστικών και 3 Θεατρολογίας τα οποία προσωρινά θα καλυφθούν από τους Δασκάλους. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει με την έναρξη των σχολείων καμία διδακτική ώρα κενή”.

Τα ενδεχόμενα κενά που εμφανιστούν στην πορεία (άδεια ανατροφής, επαπειλούμενες κτλ), εξήγησε πως θα μπορέσουν να τα καλύψουν ενώ όσον αφορά τα ειδικά σχολεία επισήμανε ότι ξεκινούν με πλήρη επάνδρωση.

Όσον αφορά την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη όπου παρουσιάζουν κάποιες μικρές ελλείψεις θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση των αναπληρωτών όπως επίσης και δυο σχολικοί Νοσηλευτές που έχουν ζητηθεί.

Αναφερόμενος στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, υπενθύμισε πως οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου και τότε θα γνωρίζουν εάν θα υπάρχει ανταπόκριση από τους γονείς. “Περιμένουμε τα στοιχεία για να δούμε αν θα το αποδεχτούν οι γονείς γιατί κυρίως εξυπηρετεί αστικά περιβάλλοντα. Αναμένουμε λοιπόν”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος