FOLLOW US: facebook twitter

Εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Πύργου: Συμμετοχή στην Πανηλειακή ημέρα δράσης για την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 11-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-«Πρόθεση μας να έχετε ουσιαστική λειτουργία και συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Τ. Αντωνακόπουλος

Η συμμετοχή στην Πανηλειακή ημέρα δράσης για τον δρόμο Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα, στις 16 Οκτωβρίου, αποτελεί και την πρώτη απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Πύργου που πραγματοποίησε την εναρκτήρια συνεδρίαση του το απόγευμα της Τετάρτης στο Λάτσειο, παρουσία και του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου. Μάλιστα, προτάθηκε, οι δήμοι της Ηλείας, να πραγματοποιήσουν την ημέρα αυτή, και συγκεντρώσεις στους κόμβους της εθνικής οδού των περιοχών τους.

Αρχικά, το μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ευγενία Παπαδοπούλου, μίλησε για τη λειτουργία του νέου θεσμού αλλά και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η νέα κυβέρνηση καταργώντας βασικές διατάξεις του Κλεισθένη, που ουσιαστικά αποδυναμώνουν τα κοινοτικά συμβούλια και ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος και εξέφρασε την πρόθεση της δημοτικής αρχής, το Συμβούλιο Κοινότητας να έχει ουσιαστική λειτουργία και να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων.

«Έχετε όλη τη δημοκρατική νομιμοποίηση να έχετε λόγο ουσιαστικό σε όσα συμβαίνουν στην πόλη» είπε ο κ. Αντωνακόπουλος και ανακοίνωσε ότι ο χώρος του ισογείου στο Λάτσειο αναδιαμορφώνεται προκειμένου να απελευθερωθεί από τις υπηρεσίες και να μεταφερθεί το Λαογραφικό Μουσείο δημιουργώντας ταυτόχρονα αίθουσα εκθέσεων.

Παράλληλα επανέλαβε όλα όσα έχει ανακοινώσει και στις Δημοτικές Ενότητες που έχει επισκεφθεί αναφορικά με τη διαχείριση των πόρων της ΣΑΤΑ, υποστηρίζοντας πως θα κατανέμεται σε έργα ύστερα από ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινότητες ενώ τόνισε πως «θέλουμε τη συνεργασία σας για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής, όπως ο δρόμος Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα, η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη, το Νοσοκομείο, ζητήματα που δεν έχουμε αποκλειστική αρμοδιότητα αλλά τα πολιτικά όργανα όπως είναι η αυτοδιοίκηση, ως κοινωνικός και πολιτικός θεσμός πρέπει να παρεμβαίνει. Θα τα καταφέρουμε στα κυρίαρχα και τα πρωτεύοντα της πόλης και του δήμου αν ενωθούμε πάνω σε μια κοινή δράση. Διαφωνίες σε δευτερεύοντα και ήσσονος σημασίας θα υπάρχουν αλλά για τα κύρια, αυτά που η ζωή η ίδια δείχνει το δρόμο, θα είμαστε μαζί και δε θα κάνουμε πίσω».

Στη συνεδρίαση χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ο οποίος μίλησε για τις θεσμικές τομές στα δρώμενα της αυτοδιοίκησης που έγιναν με τον Κλεισθένη αλλά και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Παπαδημητρίου υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή έχει όλη την καλή διάθεση για συνεργασία και θέληση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.

Αξίζει να τονιστεί, ότι το Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου αποτελείται από 11 μέλη εκ των οποίων τα 8 είναι από την παράταξη «Ο Πύργος είμαστε Εμείς» και τα 3 από την «Λαϊκή Συσπείρωση». Πρόεδρος είναι ο Βασίλης Φάμελος και αντιπρόεδρος ο Σπύρος Σιδηροκαστρίτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος