FOLLOW US: facebook twitter

Ένα βήμα πιο κοντά στο δικό του «σπίτι» το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ημερομηνία: 24-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τεχνικό σύμβουλο στο έργο

Ένα βήμα πιο κοντά στο να αποκτήσει  το συντομότερο δυνατό – το δικό του «σπίτι», βρίσκεται  πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης, ενέκρινε ομόφωνα – μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ.ΒασίληΓιαννόπουλου – την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποστήριξη της Δ.Τ.Ε.Π.Ε. Ηλείας στην ωρίμανση μελετών για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και τη δημοπράτηση του έργου.

Το έργο, με διακριτικό τίτλο «Επανάχρηση πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας», αποτέλεσε προτεραιότητα του κ. Γιαννόπουλου, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Σεπτέμβρη.  Αναγνωρίζοντας τα σημαντικά οφέλη του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για την Ηλεία συνολικά, με τη συνεργασία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Δημήτρη Σπύρου και του Οργανωτικού Υπεύθυνου κ. Χρήστου Κωνσταντόπουλου – έχοντας την απόλυτη υποστήριξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριου Φαρμάκη – ξεκίνησε τις διαδικασίες, ώστε το όραμα να γίνει πράξη και το πρώην Σταφιδεργοστάσιο του ΑΣΟ να μετατραπεί σ’ έναν Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Φεστιβάλ και θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία.

Για την επανάχρηση του εν λόγω συγκροτήματος, υπάρχει τεχνική πρόταση ως προς τις νέες χρήσεις αυτού με βάση τα δεδομένα του έτους 2009, η οποία έχει παραχθεί με προμελέτη που συντάχθηκε τότε, με μέριμνα της Ηλειακής Αναπτυξιακής ΑΕ. Ωστόσο, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, έχουν επέλθει μεταβολές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και έχουν προκύψει νέα δεδομένα όσον αφορά τα κριτήρια λειτουργικού σχεδιασμού όσο και για την προσαρμογή της μελέτης του έργου στις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις. Ο κ. Γιαννόπουλος, έχοντας ως κύριο μέλημα να μη χαθεί άλλος χρόνος, προχώρησε τις διαδικασίες, και το Περιφερειακό Συμβούλιο,  αναγνώρισε την αναγκαιότητα πρόσληψης τεχνικού συμβούλου, εγκρίνοντας ομόφωνα την πρόταση – εισήγησή του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικόπολιτιστικό γεγονός, το οποίο συγκαταλέγεται σ’ ένα από τα κορυφαία του είδους του στον κόσμο. Αποτελεί πια ένα σπουδαίο θεσμό, που  “γεννήθηκε” στην Ηλεία, η οποία μπορεί να πετύχει και άλλα σπουδαία πράγματα. Και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι μια απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε μαζί, όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία, κοιτάζοντας μπροστά και επενδύοντας στους νέους αυτού του τόπου αλλά και σ’ εκείνους που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο εδώ. Κοινός στόχος λοιπόν, επιθυμία και επιδίωξη μας, είναι, ο χώρος αυτός, με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου, να καλύψει πλήρως τις ανάγκες και να συντελέσει τα μέγιστα στην διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη του Φεστιβάλ και των δράσεων του (προβολές ταινιών, εργαστήρια, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες), να προσελκύσει ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Από σήμερα, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος