FOLLOW US: facebook twitter

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάδειξη των αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο

Ημερομηνία: 16-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας η υποβολή πρότασης ένταξης του σχεδίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ένα ακόμα θετικό βήμα έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αξιοποίηση των παλαιών αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο και την μετατροπή του σε πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης που θα αποτελέσει και το νέο «σπίτι» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους, καθώς εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή η υποβολή πρότασης ένταξης του σχεδίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η υποβολή πρότασης ένταξης του σχεδίου στο ΠΔΕ ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και να δρομολογηθεί το έργο.

Έπειτα από την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, στην προσεχή συνεδρίασή του, θα κληθεί να εγκρίνει την οριστική υποβολή της πρότασης για την ένταξη του έργου στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπεται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας» είπε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και τόνισε:

«Πυρήνας της πρότασης επανάχρησης και αξιοποίησης του ακινήτου είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με την ίδρυση και λειτουργία ενός διεθνούς κέντρου για την Κινηματογραφική Παιδεία αλλά και την έρευνα και αναζήτηση πειραματικών μεθόδων στη δημιουργική χρήση των οπτικοακουστικών μέσων» επισημαίνοντας ότι στο συγκρότημα του πρώην Α.Σ.Ο απαιτούνται παρεμβάσεις ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος από την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που αποδέχτηκε ομόφωνα το αίτημα της ΠΕ Ηλείας για την υποβολή του έργου «Επανάχρηση πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου ως πολυχώρου πολιτισμού και εκπαίδευσης με την δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Παιδείας», προϋπολογισμού 12εκ€.

«Η συνεργασία της ΠΕ Ηλείας με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου- σημείωσε ο κ. Γεωργιόπουλος-  η προετοιμασία του φακέλου διεκδίκησης, οι αλλεπάλληλες επισκέψεις μας στα αρμόδια υπουργεία και το γραφείο του Πρωθυπουργού μας οδήγησαν στην εξαγγελία του έργου στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο του Φεβρουαρίου του 2018.

Τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε επί ένα και πλέον χρόνο, η τελευταία επίσκεψη μας στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων επενδύσεων ΕΣΠΑ και η Τεχνική έκθεση που του παρέδωσα, άνοιξε το δρόμο της οριστικής λύσης. Η αξιοποίηση των κτιρίων του βιομηχανικού συγκροτήματος θα συνεισφέρει πολλαπλώς στην κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα της πόλης. Ο Πύργος που παρουσιάζει χρόνια έλλειψη ανάλογων χώρων μπορεί σε λίγο καιρό να αποκτήσει μία νέα κυψέλη πολιτισμού και αναψυχής για τους νέους του».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος