FOLLOW US: facebook twitter

Ένα μελωδικό σμίξιμο των κανταδόρων “Santa Maura” και της χορωδίας Λυκείου Ελληνίδων Πύργου!

Ημερομηνία: 08-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Και οι δύο χορωδίες μαζί!

«Απόψε την κιθάρα μου την στόλισα κορδέλες…» ακουγόταν στις 06/07 από το Πάρκο ΣΠΚ και το μουσικό ταξίδι ήταν αέρινο και συγκινητικό…

Της Νίκης Μιχαλοπούλου


Η κ. Παναγιώτα Μπαρτζοπούλου – Έφορος Τμ. Μουσικής

Η μουσική βραδιά το «Μελωδικό Ταξίδι στο χθες» που διοργάνωσε το Λ.Ε.Π. ξεκίνησε με το ζεστό καλωσόρισμα της αξιότιμης κ. Παναγιώτας Μπαρτζοπούλου (Έφορος Τμ. Μουσικής). Ήταν μεγάλη χαρά να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, έπειτα από δύο χρόνια δυσκολιών λόγω πανδημίας.

Η κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου

Η σχετική ανάρτηση της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, κ. Κατερίνας Παρασκευοπούλου στο facebook:

“Μια όμορφη μουσική βραδιά, ένα μελωδικό ταξίδι στο χθες μας χάρισε η χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου με καλεσμένη τη χορωδία κανταδόρων Santa Maura του συλλόγου Λευκαδίων της Πάτρας, η «Φανερωμένη». Στο πάρκο ΣΠΚ της πόλης μας, που ήταν υπέροχο, καθώς γέμισε ζωή και ήχους!!! Συγχαρητήρια σε όλους!!”

Η χορωδία κανταδόρων Santa Maura του συλλόγου Λευκαδίων της Πάτρας, η «Φανερωμένη»

Στα μέρη μας ήρθαν οι εύθυμοι κανταδόροι «Santa Maura» – Χορωδία του Συλλόγου Λευκαδιτών Πάτρας «Η Φανερωμένη»– ντυμένοι στα λευκά με το χαρακτηριστικό κόκκινο μαντήλι των Επτανήσων στο λαιμό τους. Η κ. Δήμητρα Αψόμωτου διηύθυνε την χορωδία και συνόδευε με τον μαντολίνο της.

«Ωδή στη Λευκάδα», «Το γλέντι μας», «Απόψε την κιθάρα μου», «Χαράματα η ώρα τρεις», «Λαλούν τ’ αηδόνια», «Μενεξέδες και ζουμπούλια» ήταν μερικά από τα τραγούδια που μας ξεσήκωσαν.

Η κ. Δήμητρα Αψόμωτου

«Η όμορφη αυτή συνεργασία προέκυψε, επειδή με την κ. Δήμητρα Αψόμωτου είχα συνεργαστεί σαν σχολική σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Ελλάδας και ήμουν παιδαγωγικά υπεύθυνη στο μουσικό σχολείο Πάτρας, όπου και ήταν υποδιευθύντρια. Από τότε είμαστε φίλες. Με κάλεσε μια Τσικνοπέμπτη να τους ακούσω στη Γεροκωστοπούλου που τραγουδούσαν κι έτσι, μετά από δύο δύσκολα χρόνια -πάντα λέγαμε για μια συνεργασία- τα καταφέραμε!», δήλωσε η κ. Κωστούλα Σακκά-Κυρίτση, η καλλιτεχνική υπεύθυνη της χορωδίας του Λ.Ε.Π.

Χορωδία Λ.Ε.Π.

Η χορωδία του Λ.Ε.Π. – ντυμένη ομοιόμορφα στα μαύρα με τα πολύχρωμα μαντήλια της- συνέχισε την βραδιά με τα τραγούδια «Άρχισαν τα όργανα», «Βρε Μανώλη Τραμπαρίφα», «Κάποιο δειλινό», «Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει», «Και ο μήνας έχει εννιά», «Τα καημένα τα νιάτα», «Λίγες καρδιές αγαπούνε» και άλλα. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι αξιόλογες, κ. Παναγιώτα Μπαρτζοπούλου και η κ. Δημητρουλοπούλου Γεωργία.

Η κ. Δημητρουλοπούλου Γεωργία, η κ. Παναγιώτα Μπαρτζοπούλου, η κ. Κωστούλα Σακκά-Κυρίτση και η κ. Σταθούλα Μπαρτζοπούλου

Η μουσική βραδιά έκλεισε με τις δύο χορωδίες να παντρεύουν τις φωνές τους στα τραγούδια «Τόσα καλοκαίρια», «Δεν πάω σπίτι μου απόψε» κι «Απόψε την κιθάρα μου». Το κοινό δε σταμάτησε να τραγουδάει και να χτυπάει ρυθμικά παλαμάκια!

Οι μουσικοί συνέχισαν στο Επαρχείον για φαγητό, μα ούτε εκεί σταμάτησε το τραγούδι και οι καντάδες. Έτσι, γλυκά έκλεισε η βραδιά και το ταξίδι ήταν συγκινητικό βγαλμένο από κάποια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία με νοητές βόλτες στα Καντούνια της όμορφης Λευκάδας, της Ζακύνθου…

Ένα ταπεραμέντο νησιώτικο, μοναδικό και τα χαμόγελα πλατιά.

Η μουσική πάντα θα είναι μια αγκαλιά για την ψυχή!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος