FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Μπακογιάννης: “Ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ”

Ημερομηνία: 12-07-2016 | Συντάκτης:

bakogiannis-giorgos

Ένας χρόνος έκλεισε από το δημοψήφισμα απάτη

Η μεγαλύτερη κοροϊδία –εξαπάτηση του ελληνικού λαού στα χρόνια της μεταπολίτευσης, έλαβε χώρα μέσω του δημοψηφίσματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε   στις 5 Ιουλίου του 2015.

Ένας πρωθυπουργός σε πλήρη σύγχυση-αμηχανία  και με μεγάλη πολιτική ανευθυνότητα, αφού οδήγησε πρώτα τον θυμωμένο ελληνικό λαό στις κάλπες, μετά δε  την ανακοίνωση του αποτελέσματος υπέρ  του  ΟΧΙ αποφάσισε να το μετατρέψει σε ΝΑΙ, προφανώς κάτω από την μεγάλη πίεση που θα του ασκήθηκε από την αμερικάνικη κυβέρνηση  και  από την Ε.Ε μέσω των μελών αυτής.

 Όλοι οι ισχυροί ηγέτες της Γης είχαν ταχτεί υπέρ του Ναι, μέσω  δηλώσεων τους, είτε μέσω αυστηρών προειδοποιήσεων τις όποιες η ελληνική πλευρά προτίμησε να αγνοήσει επιδειχτικά. Δυστυχώς για τον κύριο πρωθυπουργό και την αυτού ομήγυρη, δεν τους ήταν εύκολο, αλλά ούτε και  αντιληπτό, ότι ένα μικρό κράτος με ισχνή οικονομία, με παντελή διπλωματική παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με ένα υπουργό οικονομικών να άγεται και να φέρεται με απίστευτη αλαζονεία και έπαρση  και με μηδενικούς υποστηριχτές της πολιτικής του, ότι ο αγώνας του ήταν μάταιος και αδιέξοδος και από την αρχή χαμένος όπως τελικά αποδείχτηκε. Χωρίς να διαβάσει τον «πολιτικό εχθρό» ήθελε και να κερδίσει. Ανεύθυνο, ουτοπικό.  Γνώριζε  ότι θα επικρατήσει το ΟΧΙ αλλά  ενδόμυχα ήθελε να κερδίσει το ΝΑΙ για να έχει και το άλλοθι αλλαγής της πολιτικής οικονομικής  του ατζέντας. Πίστευε ότι ο ελληνικός λαός θα τρομοκρατηθεί(από τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων μέσω των Μ.Μ.Ε) και θα ψήφιζε υπέρ του ΝΑΙ. Κατάφερε ένα υπερήφανο λαό να τον ταπεινώσει .Δεν σεβάστηκε την ιστορία αυτού του ανυπότακτου λαού όπου σε όλους τους μεγάλους αγώνες που έδωσε κατά την μακραίωνη ιστορία του (αν και οι πιθανότητες νίκης ήταν πάντα εναντίον του) να τον δώσει βορά στα σκυλιά της ταπείνωσης και του εξευτελισμού.

Το δημοψήφισμα τελικά δεν ήταν η άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών, άλλα ένα γήπεδο όπου  ο λαϊκισμός κέρδισε κατά κράτος τον ορθολογισμό.

Σαν ένας άλλος  Ιανός ο κ. Τσίπρας καλούσε τον κόσμο να ανοίξει τη θύρα που έλεγε ΟΧΙ αλλά αυτός άνοιξε διάπλατα  την θύρα με το ΝΑΙ.

Τελικά ένα πράγμα κατάφερε τέλεια αυτή η κυβέρνηση. Τον λαϊκισμό και την  ανευθυνότητα να τα κάνει  δίδυμα αδελφάκια…

Γεώργιος Μπακογιάννης

Χημικός Μηχανικός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος