FOLLOW US: facebook twitter

Ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο των κατασκόπων!

Ημερομηνία: 18-05-2022 | Συντάκτης:

Στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλωνα παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ από τον δήμο Πύργου, το βιβλιοπωλείο Κορκολή και τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Στον μυστικό και γοητευτικό κόσμο της κατασκοπείας, μετάφερε τους βιβλιόφιλους του Πύργου, με το καινούργιο του βιβλίο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, στην εκδήλωση παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε το ανοιξιάτικο βραδάκι της Δευτέρας στην κατάμεστη, όμορφη αυλή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. Την παρουσίαση του βιβλίου διοργάνωσαν οι εκδόσεις Διόπτρα, ο Δήμος Πύργου και το βιβλιοπωλείο Κορκολής.

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος και πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, Κατερίνα Παρασκευοπούλου, η οποία τόνισε κατά την σύντομη τοποθέτησή της ότι ο «Δούρειος Ίππος» είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δεν βρίσκονται και στο καλύτερο επίπεδο, αν αναλογιστεί κανείς και το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων από αέρα και θάλασσα, είναι ουσιαστικά ένα “καζάνι” που βράζει, με πολλά και ριψοκίνδυνα παιχνίδια εξουσίας”. Διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου, ταξιδεύοντας τους αναγνώστες στην πλοκή της ιστορίας που διαδραματίζεται στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου.

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Κρομμύδας, αφού εξήρε την ομορφιά του χώρου στον Απόλλωνα, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος από την προσέλευση του κόσμου που αγκάλιασε την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του.

“Έγραψα μια ιστορία, όπου το μισό βιβλίο διαδραματίζεται μέσα σε πέντε μέρες, ώρα τη ώρα, με την πρωταγωνίστριά μου την Ισιδώρα, μια πράκτορα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων, να προσπαθεί να μεταφέρει σημαντικές πληροφορίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, να δώσει τις λύσεις στην κόψη του ξυραφιού θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, εν μέσω ενός “θερμού” επεισοδίου.

Πρόκειται για μια ιστορία πολύ σύγχρονη και πολύ μοντέρνα χωρίς ιστορικές διαδρομές Πάντα ήθελα να γράψω ένα τέτοιο βιβλίο και να διεισδύσω στον μυστικό κόσμο των κατασκόπων όχι μόνο στη δράση τους, αλλά και αναφορικά με την προσωπική τους ζωή. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ερωτεύονται, έχουν μια ζωή και αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν να δω τι είναι αληθινό , τι είναι ψέμα.

Είναι ένα βιβλίο με καταιγιστική δράση, γεμάτο αποκαλύψεις και μια ιστορία πολύ επίκαιρη, με κοινωνικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις όπου θίγω πολλά θέματα. Ο Πύργος είναι η έκτη μου στάση, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν 38 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα”. Αναφερόμενος σ την μελλοντική αξιοποίηση του βιβλίου, ο συγγραφές τόνισε ότι είναι πολύ καλή ιδέα ο «Δούρειος Ίππος» να γίνει ταινία, περιλαμβάνει θανατηφόρες παραπλανήσεις και επτασφράγιστα μυστικά σε μια ιστορία όπου η εμπιστοσύνη, η προδοσία, τα μυστικά και ο έρωτας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος