FOLLOW US: facebook twitter

Νέα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό: Ένα άτομο ανά 10 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ

Ημερομηνία: 16-03-2020 | Συντάκτης:

Ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα θα κάνει τις αγορές του σε τρόφιμα από σήμερα, στο πλαίσιο των προληπτικών μελετών που λαμβάνονται για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού ενώ στα σούπερ μάρκετ θα λειτουργεί – σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται αυτό μέχρι σήμερα – και υπηρεσία delivery και επιπλέον, όπως σημείωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στην τηλεόραση του Οpen, τα ντελίβερι θα κάνουν παραδόσεις κατ’ οίκον ακόμη και Κυριακές.Το υπουργείο μελετά και την επέκταση ωραρίου, αν χρειαστεί

Στο μεταξύ η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.  Άλλα μέτρα που προβλέπονται στην ίδια απόφαση είναι ότι στα επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π θα τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, ότι θα αποφεύγεται η χρήση μετρητών στις συναλλαγές και ότι οι υπάλληλοι θα φορούν γάντια ενώ επιπλέον, μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα αποθέματά τους σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.

«Είμαστε και σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας ότι «τα πράγματα θα εξομαλυνθούν από την εβδομάδα που έρχεται».Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες και δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν». Ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, ξεκινούν κάθε πρωί επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, όπου θα επιτρέπεται η παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, ώστε να εξετάζουν την επάρκεια αγαθών.

O κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι εστιατόρια τα οποία δεν παρείχαν υπηρεσίες delivery, από σήμερα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά τη λειτουργία τους και να προσφέρουν υπηρεσίες takeaway και delivery. Ξεκαθάρισε ότι οι εταιρείες που δεν είχαν σχετικές άδειες, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα και έχουν διάστημα ενός μήνα να προχωρήσουν στη δήλωση της σχετικής τροποποίησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος