FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ακόμα βήμα για τη «νότια» αναθεώρηση του πύργου

Ημερομηνία: 04-04-2023 | Συντάκτης:

Παραδόθηκε η ψηφιοποιημένη μελέτη για το σχέδιο πόλης, σύντομα το ΠΔ

-Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση περιουσίας εκατοντάδων «εγκλωβισμένων» κατοίκων, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών, Γ. Αργυρόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της αναθεώρησης του νότιου τμήματος του σχεδίου πόλης του δήμου Πύργου, το οποίο παρέμενε μπλοκαρισμένο από το 2003, εξαιτίας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με συνέπεια να μην υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια η δυνατότητας οικοδόμησης.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, βασική προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, ήταν να ψηφιοποιηθεί η μελέτη και να παραδοθεί εκ νέου στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Μας ζητήθηκε η ψηφιοποίηση της μελέτης, για αυτό και αναθέσαμε σε ειδικό μελετητικό γραφείο το έργο. Αυτό ολοκληρώθηκε και πριν από δεκαπέντε ημέρες το παραδώσαμε στον γ.γ, Πολεοδομικού Σχεδιασμού, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, με στόχο να προχωρήσει η διαδικασία. Από όσο γνωρίζουμε το υπουργείο έστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ζήτησε τις βεβαιώσεις αρμοδίων υπηρεσιών για διάφορα θέματα, οι οποίες όμως έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο ΣΧΟΟΑΠ που εγκρίθηκε προ ημερών, κάτι που συντομεύει τη διαδικασία και κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο», τόνισε ο κ.Αργυρόπουλος και επισήμανε ότι είναι θέμα χρόνου η σύνταξη και η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα λύνει ένα πρόβλημα δεκαπενταετίας.

«Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το νότιο τμήμα, θα απελευθερωθεί η δυνατότητα οικοδομικής δραστηριότητας για το νότιο τμήμα του Πύργου. Είναι κάτι που το περιμένει εδώ και χρόνια η πόλη διότι το είχε ανάγκη για να βγει από τη στασιμότητα και την ύφεση. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε επενδυτικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία που ως τώρα δεν μπορούσαν να γίνουν, όπως π.χ. στα Κανούλια ή στον Άγιο Σπυρίδωνα, διότι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της περιουσίας εκατοντάδων κατοίκων που επί χρόνια βρίσκονται εγκλωβισμένοι, λόγω της εκκρεμούς αναθεώρησης.», σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος