FOLLOW US: facebook twitter

Ενθουσιασμός για την Ολυμπιακή ιδέα

Ημερομηνία: 15-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

olympic-idea2

Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν κατά την τρίτη μέρα εκδηλώσεων στην Ολυμπία

Με το πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου» συνεχίστηκαν την Πέμπτη 14 Απριλίου οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνουν από κοινού η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενόψει της Αφής της Φλόγας για την Ολυμπιάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

olympic-idea5

Εκατοντάδες μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Αγίου Ιωάννη Πύργου, 4ο Αμαλιάδας, Βάρδας, Βασιλακίου, Κατάκολου, 2ο, 4ο και 11ο Πύργου, καθώς και του νηπιαγωγείου Κατάκολου, προπονήθηκαν σε διάφορα ολυμπιακά αθλήματα στα ειδικά γήπεδα που έχουν στηθεί μπροστά από το δημαρχείο Ολυμπίας.

olympic-idea4

Το καινούριο άθλημα που προστέθηκε στο πρόγραμμα ήταν ο βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο, για το οποίο οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Συγκεκριμένα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο μαζί με τον ποδοσφαιριστή του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού, Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος τους δίδαξε ορισμένα από τα μυστικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πάντα μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

olympic-idea

Παράλληλα συνεχίστηκε η επίδειξη και εκμάθηση κλασικού χάντμπολ με τους προπονητές Γιάννη Βαρελτζή και Δημήτρη Σκάρλο καθώς και τους ολυμπιονίκες του 2004 Αλέξανδρο Σιβούλοβιτς και Δημήτρη Τσιμούρτο. Επίσης το beach handball που εντάσσεται για πρώτη φορά στα ολυμπιακά αθλήματα, εντυπωσίασε τα παιδιά, που έπαιξαν ξυπόλητα στο γήπεδο άμμου το οποίο ειδικά στήθηκε στην Ολυμπία για το άθλημα αυτό, υπό την καθοδήγηση των εθνικών μας προπονητών Βασίλη Χαραλαμπάκη και Κυριακής Μπακουλοπούλου από την ομοσπονδία χάντμπολ.

olympic-idea6

Αλλά και το άθλημα της τοξοβολίας, με την Ηλεία (από τα Λεχαινά) αργυρή ολυμπιονίκη του 2010 στην Ολυμπιάδα Νέων της Σεούλ Ζωή Παρασκευοπούλου, και τον προπονητή πατέρα της Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, αποτέλεσε για τα παιδιά πόλο έλξης. Ακόμη, ο προπονητής της άρσης βαρών Στιβ Μαγουλάς μαζί με παγκόσμιους πρωταθλητές μύησαν τα παιδιά στα μυστικά του δημοφιλούς αυτού αθλήματος που έχει αναδείξει σημαντικούς ολυμπιονίκες στη χώρα μας.

 

Μετά το πέρας των αθλητικών δραστηριοτήτων όλοι οι μαθητές παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Τον συντονισμό του προγράμματος είχε η κα Ρόη Αντωνοπούλου, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου και υπεύθυνη Ολυμπιακών θεμάτων.

olympic-idea3

Πρόγραμμα Παρασκευής 15 Απριλίου

09:00 -Ανάκρουση Ολυμπιακού ύμνου από τη χορωδία Δ.Σ. Πλατάνου

-Παρουσίαση Ποιημάτων Ολυμπιακών Αξιών και χορευτικών – θεατρικών δρωμένων από μαθητές των σχολείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας με τίτλο «Ολυμπιακή Κληρονομιά»

– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη χορωδία Δ.Σ. Πλατάνου

-Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους συμμετέχοντες

13:00 -Λήξη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος