FOLLOW US: facebook twitter

Εν μέσω Κορωνοϊού η εορτή της Μεταμορφώσεως, στην Λουτρόπολη της Σπιάντζας Πύργου

Ημερομηνία: 07-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την μεγάλη  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η οποία είναι μια από τις σημαντικές εορτές, τόσο στην Θεολογία της Αγίας Εκκλησίας μας, όσο και στην ζωή των Ορθόδοξων Χριστιανών, εόρτασε ο παραλιακός οικισμός της Σπιάντζας στον Πύργο Ηλείας. Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέσθηκαν στο φερώνυμο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με την λαμπρότητα καθώς επίσης την αρμόζουσα Εκκλησιαστική ευταξία, αλλά και τα μέτρα προστασίας σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές διατάξεις για την μη εξάπλωση του Κορωνοϊού.

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ πλαισιούμενος από τους Αιδεσιμ. π. Θεόδωρο Χαμάλη π. Νικόλαο Λάζαρη π. Νικόλαο Κατσηδήμα και π. Παναγιώτη Κλουκίνα. Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ενώ το απόγευμα τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ενώ δεν έγινε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνος της Μεταμορφώσεως, στον παραλιακό οικισμό λόγω της υφιστάμενης πανδημίας του Κορωνοϊού.

Κατά το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων πλήθος κατοίκων του Πύργου, καθώς επίσης και παραθεριστές γειτονικών Λουτροπόλεων προσήλθαν με την δέουσα ευλάβεια και ιεροπρέπεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις και να συνεορτάσουν την Δεσποτική αυτή εορτή, που είναι ένα από τα τελευταία λαμπρά γεγονότα της επίγειας ζωής του Χριστού, το οποίο κηρύττει περίτρανα την Θεότητά Του, καθώς επίσης και ότι ο Χριστός δεν είναι μόνον Θεός αλλά και άνθρωπος δηλαδή «Θεάνθρωπος!!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος