FOLLOW US: facebook twitter

Εμβόλιο AstraZeneca: Κύμα ανησυχίας και ακυρώσεις ραντεβού

Ημερομηνία: 08-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Διάφορες αναφορές σε περιστατικά θρομβώσεων που ενδέχεται να σχετίζονται με το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca,  έχουν προκαλέσει  και στη χώρα μας ένα κύμα ανησυχίας, το οποίο αναμένεται να ενταθεί μετά τη δήλωση του Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμού για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στον ιταλικό Τύπο.

Ο κ. Καβαλέρι ισχυρίστηκε πως είναι «ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία σύνδεση με το εμβόλιο» και τις σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων, μία δήλωση που ο οργανισμός δεν στήριξε χθες, λέγοντας πως δεν έχει ακόμα φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα, ενώ αναμένεται να ανακοινώσουν τα ευρήματά τους πιθανότατα αύριο.

Στην Ελλάδα, 346.000 άτομα είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, ο οποίος ανέφερε πως 605.000 από τα 2.450.000 εμβολιαστικά ραντεβού που είναι ήδη προγραμματισμένα, με βάση την προτεραιοποίηση που έχει τεθεί αρμοδίως, αφορούν στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Προσέλευση

Σχετικά με τις προσελεύσεις στα εμβολιαστικά κέντρα, το 97% του πληθυσμού που έχει προγραμματισμένο ραντεβού για τα εμβόλια Pfizer ή Moderna εμφανίζεται στο ραντεβού, με το αντίστοιχο ποσοστό για το εμβόλιο της AstraZeneca να είναι 3% χαμηλότερο και να διαμορφώνεται στο 94%.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος