FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιαστική «πρεμιέρα» στο Κέντρο Υγείας Πύργου

Ημερομηνία: 20-01-2021 | Συντάκτης:
Από… Φλεβάρη θα μπουν στον σχεδιασμό τα ΚΥ Ζαχάρως, Γαστούνης και Αρχ. Ολυμπίας

Ξεκινά και στο Κέντρο Υγείας Πύργου (Τάκη Πετροπούλου και Κοκκίνου) από σήμερα ο εμβολιασμός των κοινωνικά ευάλωτων πολιτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας  του κράτους να χτίσει «τείχος» ανοσίας από τον κορονοϊό. Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας, Γιάννης Παρασκευόπουλος, έχουν ήδη παραληφθεί 102 εμβόλια και σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 85 ετών αλλά και ιδιώτες ιατρούς.

«Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των εμβολιασμών οι οποίοι θα πραγματοποιούνται από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Για τον σκοπό αυτό έχουν οριστεί οι νοσηλεύτριες που θα κάνουν τα εμβόλια, ενώ θα υπάρχει και υπεύθυνος ιατρός που θα παρακολουθεί, αλλά και διοικητική υπάλληλος για την καταγραφή των δεδομένων. Μέχρι στιγμής έχουμε παραλάβει 102 εμβόλια, τα οποία φυλάσσονται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο ειδικό ψυγείο, ενώ έχουν κλειστεί περίπου 40 ραντεβού μέχρι και το Σάββατο. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο εγχείρημα, απαιτεί διαδικασίες από το προσωπικό στη διαχείριση, θα εξοικειωθούμε όμως και θα τα καταφέρουμε» τόνισε.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, η λειτουργία τους ως εμβολιαστικών κέντρων δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 10 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας της Ζαχάρως, της Γαστούνης και της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερη φάση το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 6η ΥΠΕ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας, για να διασφαλιστούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές για να γίνει ομαλά ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προβληματίζει η έλλειψη προσωπικού, αφού αναγκαστικά θα πάνε πίσω οι παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης αν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επικεντρωθεί στον μαζικό εμβολιασμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος