FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιάστηκε για τον covid-19 ο Γ. Λυμπέρης: «Προτείνω και λέω στους συμπολίτες μας, να μην υπάρχει ενδοιασμός»

Ημερομηνία: 19-01-2021 | Συντάκτης:

Το μήνυμά του για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, έστειλε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, -με την ιδιότητα του υγειονομικού-,  εμβολιάστηκε για τον covid – 19 στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

Όπως ανέφερε «το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας». Συνεχίζοντας εξήγησε τους λόγους του εμβολιασμού σε αυτή την δεύτερη φάση, τονίζοντας πως  έλαβε την σχετική άδεια, αφού δεν είναι λίγες οι φορές  που καλείται να καλύψει εφημερίες στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Τον εμβολιασμό πραγματοποίησε  ο επικεφαλής του Εμβολιαστικού Κέντρου – ιατρός κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Λυμπέρης δήλωσε : «Επειδή υπήρχε μια οδηγία από την ΥΠΕ, ότι οι γιατροί οι οποίοι έχουν πάρει άδεια από τα νοσοκομεία και γενικότερα τις δομές που λειτουργούσαν, λόγω εκλογής τους ως δήμαρχοι δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στους υγειονομικούς που ήταν στην πρώτη παρτίδα εμβολίων που έγινε στην χώρα, συμμορφώθηκα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όταν επικοινώνησα με την ΥΠΕ και τους είπα ότι εγώ παρότι έχω την τετραετή άδεια του δημάρχου, μπαίνω κατά καιρούς στους καταλόγους του νοσοκομείου, προκειμένου να καλύψω εφημερίες που δεν καλύπτονται καρδιολογικός, έγινε αντιληπτό ότι– παρότι δεν είμαι στο νοσοκομείο κάθε μέρα – έχω συμμετοχή στην λειτουργία του και άρα μπορώ να περιληφθώ στο υγειονομικό προσωπικό.

Έτσι λοιπόν στην δεύτερη φάση που γίνονται τα εμβόλια, με κάλεσε ο υπεύθυνος ιατρός του εμβολιαστικού κέντρου κ. Δημητρόπουλος και μου είπε ότι μπορώ να έρθω να κάνω το εμβόλιο.

Από την στιγμή που η επιστημονική κοινότητα, η ερευνητική κοινότητα, η οποία έχει κάνει «άλματα» και για την παρασκευή του εμβολίου, αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους.

Σήμερα προτείνω και λέω στους συμπολίτες μας, στους συμπατριώτες μας να μην υπάρχει ενδοιασμός. Το εμβόλιο το κάνουν όλοι και πρώτα – πρώτα οι άνθρωποι που το παρασκεύασαν, όλοι οι επικεφαλής και οι ηγέτες του δυτικού σύγχρονου κόσμου.

Επομένως, είναι αναγκαίο να γίνει για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας και να μπορέσουμε να ξαναβρούμε την ζωή μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος