FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιάστηκαν μαθητές Ρομά στην Αμαλιάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους»

Ημερομηνία: 14-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Με στόχο τη «θωράκιση» της υγείας των μαθητών Ρομά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός.

Το πρόγραμμα, υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας Ήλιδας σε συνεργασία με το Π.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», την Π.Δ.Ε., την 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και οι μικροί μαθητές εμβολιάστηκαν για βασικές παιδικές ασθένειες όπως η ιλαρά, η ερυθρά, η διφθερίτιδα, ο κοκκυτης, η πολιομυελίτιδα, ο πνευμονόκοκκος και ο μηνιγγιτιδόκοκκος κ.α. και μάλιστα η ομάδα των γιατρών θα επαναλάβει τη δεύτερη δόση των εμβολίων τον επόμενο μήνα.

Η πρόεδρος του προγράμματος «Υγεία για Όλους» Ελένη Σωτηροπούλου αναφέρθηκε στο εθελοντικό κίνημα πάνω στο οποίο στηρίζονται αυτές οι δράσεις του προγράμματος, το οποίο στηρίζει ιατρικά παιδιά και ενηλίκους σε όλη την Ελλάδα και διαβεβαίωσε τους γονείς ότι πλέον με τον εμβολιασμό των παιδιών δεν θα πρέπει να έχουν καμία ανησυχία για την υγεία τους.

Παράλληλα, την ικανοποίηση του για την υλοποίηση των εμβολιασμών και την συμμετοχή των παιδιών εξέφρασε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αβραάμ Μπούρας τονίζοντας τη σημασία της συγκεκριμένης δράσης για την υγεία των μικρών μαθητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος