FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιασμός: Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους την Τετάρτη κυβερνητικά στελέχη.

«Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι. Υπάρχει ο νόμος και εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επέκταση της υποχρεωτικότητας. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε κάποιο σχέδιο για επέκταση της υποχρεωτικότητας. Όλες οι κρίσιμες δομές του κράτους είναι σε προτεραιότητα. Έχουμε το εργαλείο στη διάθεση μας και εφόσον χρειαστεί θα το ενεργοποιήσουμε, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Με αυτά τα δεδομένα, η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού το επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες είναι πολύ πιθανή, με πρώτες στη λίστα να είναι,  οι ένστολοι –Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας– και ακολούθως οι δημόσιοι υπάλληλοι πρώτης γραμμής. Ενα στοιχείο που κάνει πολύ πιθανή την επέκταση είναι η έγκριση της τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer από τον FDA, που δείχνει πως το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος