FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιασμός: Η σειρά των ευπαθών ομάδων

Ημερομηνία: 18-03-2021 | Συντάκτης:

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει ο εμβολιασμός των ατόμων με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας στη χώρα μας. Σε αυτούς ανήκουν οι μεταμοσχευμένοι και τα άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια, με καρκίνο υπό αγωγή ή αιματολογικό καρκίνο με διάγνωση την τελευταία δεκαετία, με πολύ σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, σοβαρή καρδιακή νόσο (μεταξύ αυτών και έμφραγμα το τελευταίο τρίμηνο), σοβαρή ηπατική νόσο, ανοσοκαταστολή και άλλα σοβαρά νοσήματα. Οι περίπου 250.000 ασθενείς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, θα έχουν τη δυνατότητα από μεθαύριο Παρασκευή 19 Μαρτίου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr ή θα λάβουν σχετική ειδοποίηση με το ραντεβού τους μέσω της υπηρεσίας της άυλης συνταγογράφησης, εφόσον έχουν εγγραφεί.

Για τις περιπτώσεις των ασθενών με πολύ πρόσφατη διάγνωση, η ΗΔΙΚΑ θα ελέγχει σε εβδομαδιαία βάση την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Για τα άτομα με νοσήματα που είναι εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο γιατρός τους θα μπορεί να υποβάλει σχετική αίτηση ένταξής τους στον εμβολιασμό μέσω της πλατφόρμας.. Η διαδικασία των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου (δέκα ημέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας).

Οπως ανακοίνωσαν  η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, θα ακολουθήσει στις 26 Μαρτίου το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα εμβολιαστικά ραντεβού των ατόμων ηλικίας 70 έως 74 ετών, ενώ στις αρχές Απριλίου θα ακολουθήσουν τα άτομα ηλικίας 65 έως 69 ετών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος