FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιασμός δύο ταχυτήτων στην Ηλεία – Τεράστια μείωση στα Κέντρα Υγείας με Astra Zeneca

Ημερομηνία: 09-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
-Αναζητά λύση το υπουργείο Υγείας

Σε δύο ταχύτητες εξελίσσεται ο εμβολιασμός στην Ηλεία, καθώς η φημολογία που έχει αναπτυχθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca, έχει μειώσει αισθητά τον εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας που έχουν αποκλειστικά το συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως της Ζαχάρως και της Γαστούνης, με συνέπεια να καθυστερεί σημαντικά η οικοδόμηση του τείχους ανοσίας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως ανέφεραν στην «Πρωινή» γιατροί και νοσηλευτές που παρακολουθούν από κοντά την πορεία του εμβολιασμού, υπάρχουν ημέρες που έχει εμβολιαστεί μονοψήφιος αριθμός ατόμων. Συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, στο οποίο έχουν  καταγραφεί τρεις «κίτρινες κάρτες» στον ΕΟΦ για ισάριθμα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών που ερευνάται αν συνδέονται με το εμβόλιο, ένα 20% των εμβολιασμένων πολιτών δεν προσήλθαν για τη δεύτερη δόση.

Αντίθετα, στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα, ο ρυθμός κινείται σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα, ειδικά από τη στιγμή που δόθηκε η δυνατότητα και σε όσους είναι άνω των 30 ετών να επιλέξουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

Η «Πρωινή» έθεσε το ζήτημα στον αναπλ. υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει λύσεις για να αυξηθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, εξετάζεται η προμήθεια των Κέντρων Υγείας και με άλλα εμβόλια, για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών, δίχως να χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με επιπλέον μετακινήσεις και να επιβαρύνονται οικονομικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του ΕΟΔΥ, Η Ηλεία είναι στην 22η θέση πανελλαδικά, με  76.183 εμβολιασμούς συνολικά(+1.449 την 07/06/2021), εκ των οποίων οι 48.564 (+654 την 07/06/2021) αφορούν πρώτη δόση, ενώ ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν γίνει σε 28.884 πολίτες (+921 την 07/06/2021).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος