FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιασμός αλλιώς… μαύρα Χριστούγεννα!

Ημερομηνία: 20-09-2021 | Συντάκτης:
Κορονοϊός – Εφιάλτης οι αριθμοί 689 νεκροί σε 18 μέρες – Ανοδική η πορεία των νοσούντων,  14 νέα κρούσματα χθες στην Ηλεία

Θερίζει ο κοροναϊός στην Ελλάδα, που μέσα σε μόλις 18 μέρες, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 18 του ίδιου μήνα, μετρά 689 νεκρούς, γι αυτό και μόνιμη επωδός των ειδικών, η ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού για να μην ζήσουμε χειρότερες μέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κάθε μέρα του Σεπτέμβρη, η χώρα θρηνούσε πάνω από 30 νεκρούς ( εκτός από την 12η του μήνα που είχαν καταγραφεί 28 νέοι θάνατοι).

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους τις 18 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου είναι από μόνος του τρομακτικός. Φοβίζει ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με τις προβλέψεις για έκρηξη της πανδημίας τις επόμενες μέρες.

Οι ειδικοί, προειδοποιούν ότι, το άνοιγμα των σχολείων, ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους κλειστούς χώρους διασκέδασης, με δεδομένη την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα – θα έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ημερήσια κρούσματα, που εν συνεχεία θα οδηγήσουν σε αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωσεων στις ΜΕΘ και στους θανάτους.

Ταυτόχρονα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην ευρύτερη περιοχή αρχίζει να εμφανίζει σημάδια επιβάρυνσης, εξαιτίας της νοσηλείας -σε συντριπτικό αριθμό- ανεμβολίαστων.

Σαν να έχουμε τροχαίο και να «χάνουμε» ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ

«Χάνουμε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ καθημερινά. Αν κάθε μέρα έπεφτε ένα λεωφορείο στο γκρεμό και σκοτώνονταν 30-40-50 άνθρωποι, δε θα ξεσηκωνόταν η κοινωνία ότι κάτι πρέπει να κάνουμε με την οδική ασφάλεια; Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχετικά με τους συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από κοροναϊό.

«Η πανδημία χτυπάει όλους τους ανεμβολίαστους, και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. Προβλέπω ότι αν σαν κοινωνία, είτε με την πειθώ είτε με υποχρεωτικότητα, δεν αυξήσουμε πολύ τα ποσοστά εμβολιασμού, θα ζήσουμε πολύ δύσκολες ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

14 νέα κρούσματα στην Ηλεία – 1305 σε όλη τη χώρα

Την ίδια στιγμή τα κρούσματα βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία σε ολη τη χώρα, ενώ αρκετές περιοχές από το πορτοκαλί περνούν στο κόκκινο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τα 1.305 νέα κρούσματα κορωνοϊού του τελευταίου 24ώρου, τα 230 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 226 στη Θεσσαλονίκη. Στην Ηλεία τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 14.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 33 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 14.466 θάνατοι.

Παράλληλα, σε 348 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος