FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιασμοί δύο ταχυτήτων στην Ηλεία: Χαμηλή η προσέλευση στα Κ.Υ με AstraZeneca, ετοιμάζει 2η γραμμή η Κρέστενα

Ημερομηνία: 22-04-2021 | Συντάκτης:

-Πλησιάζει τα 4.500 η Αμαλιάδα

Κατάσταση εμβολιασμού δύο ταχυτήτων έχει διαμορφωθεί στην Ηλεία το τελευταίο διάστημα, αφού η φημολογία που αναπτύχθηκε τον τελευταίο μήνα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της AstraZeneca, έχει επηρεάσει την προσέλευση των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως πλέον γίνονται 5-10 εμβόλια ημερησίως από τα 40-50 που γίνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, αφού οι πολίτες είναι πλέον επιφυλακτικοί, ενώ αισθητά μειωμένοι είναι οι εμβολιασμοί και στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Σημειώνεται ότι δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό με σοβαρές παρενέργειες, ωστόσο όσοι είχαν προγραμματισμένο ραντεβού, ακυρώνουν για να κλείσουν νέο ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο με εμβόλια Pfizer.

Αντίθετα, στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, που εμβολιάζουν με Pfizer, ο ρυθμός εμβολιασμού έχει αυξηθεί. Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, στη ΝΜ Αμαλιάδας μέχρι προχθές είχαν γίνει 4630 εμβόλια, εκ των οποίων τα 2.000 αφορούν β΄δόση, εξέλιξη που συμβάλλει στη σταδιακή οικοδόμηση τείχους ανοσίας. Καθημερινά γίνονται 80-85 εμβόλια τη μέρα και στόχος είναι να αυξηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ρυθμό εμβολιασμού αναμένεται να ανεβάσει σύντομα και η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, καθώς θα ανοίξει και δεύτερη γραμμή, με στόχο να διπλασιαστούν τα περίπου 80 εμβόλια που γίνονται ημερησίως.  Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο αναπλ. διοικητής Γιάννης Χουζούρης, σύντομα αναμένεται να εγκατασταθεί κοντέινερ εμβολιασμού, και πρόσθεσε ότι εξελίσσεται απρόσκοπτα ο εμβολιασμός και των εκπαιδευτικών.

«Ετοιμαζόμαστε να ενεργοποιήσουμε και δεύτερη γραμμή λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα για να διπλασιάσουμε τα εμβόλια. Παράλληλα, προχωρά και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας. Θα επιβαρυνθούμε, όμως για το κοινό καλό θα ακολουθήσουμε. Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί περίπου 3.200 συμπολίτες μας, το 70% των οποίων έχει κάνει και 2η δόσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος