FOLLOW US: facebook twitter

Εμπλοκή στις εξετάσεις οδηγών

Ημερομηνία: 24-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

exetaseis-odigwn-emploki4

Η αποχή των εξεταστών στην Ηλεία, «ακύρωσε» την απόφαση Κατσιφάρα

Στο 80% έφτασε η συμμετοχή των εξεταστών οδηγών οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας στη στάση που είχε εξαγγείλει ο κλάδος για τα συγκεκριμένα καθήκοντα, κόντρα στην απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για έκτακτες εξετάσεις οδήγησης από χθες και για τις επόμενες δύο εβδομάδες εντός του ωραρίου της υπηρεσίας. Χθες ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης από την περιοχή της Αμαλιάδας και του Κάμπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών στην Αμαλιάδα, καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θέτει θέμα επαγγελματικής επιβίωσης τους.

exetaseis-odigwn-emploki

Σε δηλώσεις του και εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του, ο ιδιοκτήτης σχολής οδηγών Γιάννης Σταθόπουλος, αναφέρθηκε στην χθεσινή κινητοποίηση. «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα μεγάλο σοβαρό θέμα επιβίωσης για το επάγγελμά μας. Εδώ και τρεις μήνες δεν γίνονται οι πρακτικές εξετάσεις οδήγησης. Δεν έχουμε κάτι με την υπηρεσία, με την οποία έχουμε άψογη συνεργασία έως τώρα, απλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Ζητούμε όμως επειδή φτάσαμε στα όρια μας, να ενσκύψει πάνω στο πρόβλημα, ο Περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, ο διευθυντής, γιατί με την απόφαση του Περιφερειάρχη για δύο εβδομάδες εξετάσεων, αναλογεί ένας υποψήφιος ανά εξεταστή. Κατά συνέπεια αν κάποιος επαγγελματίας εκπαιδευτής έχει δέκα υποψηφίους τελειώνει με μαθηματική ακρίβεια στα μέσα Αυγούστου. Περιμένοντας και την καλοκαιρινή περίοδο δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε». Παράλληλα εξήγησε πως αναμένουν τις υπηρεσιακές αποφάσεις για το θέμα και επισήμανε πως το δίωρο εντός ωραρίου που ορίστηκε εκτάκτως δεν επαρκεί με τη λειτουργία δύο επιτροπών, που σημαίνει πως θα εξετάζεται ένας υποψήφιος από κάθε σχολή οδηγών, όταν οι 16 σχολές έχουν στην αναμονή 160 υποψήφιους οδηγούς. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δυσλειτουργίες και τις δευτεροβάθμιες επιτροπές που εξετάζουν όσους είναι για ανανέωση διπλωμάτων.

exetaseis-odigwn-emploki2

Από την πλευρά των εργαζομένων για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας Χαράλάμπος Μικέλης. Αναφερόμενος στην απόφαση του Περιφερειάρχη για τις εντός ωραρίου εξετάσεις οδηγών σχολίασε πως «η απόφαση θεωρούμε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα για αυτό και κάναμε κινήσεις για να την προσβάλουμε. Δεν θα έπρεπε να έχει βγάλει μια τέτοια απόφαση. Τώρα οι συνάδελφοι που ήταν εξεταστές και κλήθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) να πάρουν μέρος στις εξετάσεις, το 80% συμμετείχε στην στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ομοσπονδίας μας επί του συγκεκριμένου έργου. Αναμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις. Έχουμε βγάλει κοινή ανακοίνωση με το σύλλογο εργαζομένων της ΠΕ Αχαιας και θα δούμε σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουμε». Ο κ. Μικέλης δήλωσε πως οι εργαζόμενοι κατανοούν το πρόβλημα τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες, αλλά δεν είναι δυνατόν το προσωπικό να εργάζεται εκτός ωραρίου χωρίς αμοιβή. «Δε ζητάμε κάτι παράλογο. Δεν είναι ένα θέμα μόνο για την αποζημίωση. Η εργασία αυτή των εξεταστών ήταν εκτός ωραρίου και η αποζημίωση ήταν για το λόγο αυτό. Και ζητάμε να επανέλθει η αρχική ρύθμιση» είπε και σχολίασε πως στη Διεύθυνση Μεταφορών ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος και το προσωπικό δεν επαρκεί. Πόσο μάλλον για να καλύψει και τις εντός ωραρίου εξετάσεις…

exetaseis-odigwn-emploki3

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος