FOLLOW US: facebook twitter

Εμπειρία η εκπαιδευτική εκδρομή στο Μέγαρο Μουσικής

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

fonissa-megaro

Ελληνικό Ωδείο – Παράρτημα Πύργου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Ελληνικού Ωδείου Πύργου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 για την παρακολούθηση της όπερας του Γιώργου Κουμεντάκη «Η ΦΟΝΙΣΣΑ».

Το έργο βασίστηκε  στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παπαδιαμάντη και προσαρμόστηκε από τον Γιάννη Σβώλο σε ποιητικό κείμενο. Την Μουσική διεύθυνση είχε αναλάβει ο Βασίλης Χριστόπουλος και τη Σκηνοθεσία ο Αλέξανδρος Ευκλείδης. Η Ορχήστρα, η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής που συμμετείχαν, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους προγράμματος, εντυπωσίασαν το κοινό. Η ερμηνεία και απόδοση της Φραγκογιαννούς από την Τζούλια Σουγλάκου ήταν συγκλονιστική. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί που πλαισίωναν την ηρωίδα, ο πολυάριθμος Χορός, οι Μοιρολογίστρες, με τις μοναδικές τους ερμηνείες, καθήλωσαν τους θεατές για τις δύο και πλέον ώρες της παράστασης. Τα σημεία κορύφωσης της δραματικότητας, τα ευρηματικά σκηνικά και η επιλεγμένη μουσική επένδυση του έργου συμπλήρωναν την μοναδική του επιτυχία και δικαίως συνέβαλλαν στο παρατεταμένο χειροκρότημα τόσο στο τέλος όσο και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

fonissa-megaro2

Οι σπουδαστές του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, οι γονείς και φίλοι, που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ξεχωριστή αυτή παράσταση και ευχαρίστησαν το Ωδείο για την διοργάνωσή της. Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συμμετέχοντες και έδωσε την υπόσχεση στο μέλλον να διοργανωθούν αντίστοιχες εκπαιδευτικές επισκέψεις και σε άλλους χώρους πολιτισμού.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος