FOLLOW US: facebook twitter

Έμπασε νερά το νέο σχολικό κτίριο στο Καράτουλα

Ημερομηνία: 28-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
Τι αναφέρουν οι γονείς και τι απαντά  ο δήμαρχος Πύργου που ενημέρωσε την ΚΤΥΠ

Λίγες μόνο μέρες μετά τον αγιασμό στο νεόκτιστο  σχολικό κτήριο στο Καράτουλα και με την πρώτες βροχές, φάνηκαν και τα πρώτα προβλήματα, καθώς όπως αναφέρει  ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου την περασμένη  Πέμπτη  και Παρασκευή οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου, έκαναν μάθημα στους διαδρόμους γιατί το ταβάνι της αίθουσά “κρέμασε” από την νεροποντή και έτρεχε νερό στην αίθουσα,. Επίσης ο Σύλλογος αναφέρεται και σε άλλα  προβλήματα που παρουσιάζει ο σχολείο, όπως η ηλεκτροδότηση που δημιουργεί θέματα λειτουργίας και το ημιτελές προαύλιο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του συλλόγου γονέων αναφέρονται τα εξής:

Στους διαδρόμους έκαναν μάθημα την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Καράτουλα λόγω της πλημμύρας των δύο αιθουσών.

Το πρωί της Πέμπτης το ταβάνι είχε «κρεμάσει» και έσταζε νερό με αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την διεξαγωγή μαθήματος εντός του χώρου. Έτσι οι μαθητές και των δύο τμημάτων, Α1 και Α2, μεταφέρθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου όπου καθισμένοι σε καρέκλες χωρίς θρανία αλλά και χωρίς πίνακα έκαναν το μάθημά τους.

Εκτός αυτού, του παροδικού πιστεύουμε προβλήματος, το νέο-παραδοτέο σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας και επικοινωνίας επειδή ηλεκτροδοτείται με το εργοταξιακό ρεύμα της εξελισσόμενης εργολαβίας, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος ο άκρως περιορισμένος προαύλιος χώρος, διότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι υπό κατασκευή, δεν επαρκεί για τις ανάγκες της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ μαθητών στα διαλείμματα εν μέσω της πανδημίας του κορωναιού.

Τα παραπάνω αξίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης και προσοχής από κάθε συναρμόδιο φορέα ή δημόσια αρχή επειδή λαμβάνουν χώρα στο νέο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα, που παρέδωσε η ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) και παράλαβε ο δήμος Πύργου πριν ακριβώς δέκα μέρες.

Οι μαθητές και οι γονείς με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση αυτή. Γνωρίζουν δε καλά ότι το σχολείο αποτέλεσε για πολλούς μόνο επικοινωνιακό παιχνίδι για φωτογραφίες και χαιρετισμούς. Οι ελλείψεις όμως είναι πολλές και απαιτούν καλή συνεργασία όλων για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος παρά μόνο η σωστή λειτουργία του σχολείου μας.”

Η απάντηση Αντωνακόπουλου

Από την πλευρά του δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος απαντώντας με ανάρτησή του στο fb τόνισε ότι ως δήμος ειδοποίησαν τον αρμόδιο κρατικό φορέα της ΚΤΥΠ για το θέμα που προέκυψε και τόνισε ότι από τεχνικής άποψης παραδόθηκε ένα ολοκληρωμένο έργο με υπογραφές μηχανικών.

“Σχετικά με το καινούργιο κτίριο Γυμνασίου Λυκείου Καρατουλα και την παρουσία βρόχινων υδάτων εντός αίθουσας, επιβάλλεται αυτοψία μηχανικών του κρατικού φορέα κατασκευής για να απαντηθούν ερωτήματα γύρω από το περιστατικό . Πρόσφατα έγινε η παράδοση από τεχνικής απόψεως ολοκληρωμένου του έργου, με υπογραφές μηχανικών του κρατικού ταμείου υποδομών .Δεν υπήρχε κάτι άλλο να κατασκευασθεί. Οι τελευταίες εκκρεμότητες αφορούσαν την τηλ. σύνδεση και την μεταφορά θρανίων. Δηλαδή τι θα άλλαζε εάν καθυστερούσαν και άλλο? Το πιο πιθανό να παρέμεναν οι μαθητές στις τρώγλες των λυομενων, όπως .η αυτοψία της διεύθυνσης υγείας ομολογεί. Πάντως εμείς ως δήμος άμεσα. ειδοποιήσαμε. τον αρμόδιο κρατικό φορέα.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος