FOLLOW US: facebook twitter

Εμμ. Καραλής: «Υπόσχομαι ότι θα γίνω ο πρώτος Έλληνας που θα περάσει τα 6 μέτρα»

Ημερομηνία: 06-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Εμμανουήλ Καραλής έφτασε χθες στην κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της καριέρας του σε επίπεδο Ανδρών- Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Με άλμα στα 5,80μ. ήταν δεύτερος στο επί κοντώ και χάρισε στη χώρα μας το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο του Ανδρικόπουλου.
Ο 24χρονος Πυργιώτης αθλητής ήταν εκπληκτικός. Ξεκίνησε με έγκυρο άλμα στα 5,40μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,60μ. και με την πρώτη τα 5,70μ., αλλά και τα 5,80μ., ύψος που έκρινε τα μετάλλια.

Ο Καραλής δοκίμασε τρεις φορές στα 5,85μ., αλλά το καλό πρώτο άλμα του δεν ήταν επιτυχημένο, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από τον Νορβηγό Γκούτορμσεν, που φόρεσε στο στήθος το χρυσό (5,80μ.). Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Πολωνός Λίσεκ, επίσης με 5,80μ..

Ο άλτης του Χάρη Καραλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους άλτες του πλανήτη και το μετάλλιο στην Πόλη ήρθε να επισφραγίσει το αγωνιστικό του επίπεδο. Ο Καραλής το 2018 ήταν 5ος στο Παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ, το 2019 4ος στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Γλασκόβης και το 2021 4ος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ Ανδρών, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι.

Εμμ. Καραλής: «Tο μετάλλιο το αφιερώνω σε μένα και τον πατέρα μου»

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στο sport24.gr για το μεγάλο του επίτευγμα, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα περάσει τα 6 μέτρα! Ο “Μανόλο” είπε χαρακτηριστικά:

«Είχα υποσχεθεί ότι θα πάρω μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση και το τήρησα. Τώρα υπόσχομαι ότι θα γίνω ο πρώτος Έλληνας που θα περάσει τα έξι μέτρα. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε μένα, είναι δικό μου και μόνο δικό μου. Φυσικά, ανήκει και στον πατέρα μου που είναι προπονητής μου. Θα μπορούσα να πάρω και την πρώτη θέση, τα είχα τα 5,85μ., αλλά έγιναν κάποια τεχνικά λάθη.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί έχουμε παλέψει, έχουμε περάσει τόσο άσχημα, έχουμε ακούσει άσχημα πράγματα: ότι δεν μπορεί ο πατέρας μου να είναι προπονητής κι ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέση προπονητή- πατέρα και γιου κι απέδειξε ότι μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος