FOLLOW US: facebook twitter

Εμμ. Καραλής: «Τιμή να αγωνιστώ στην Αρχ. Ολυμπία»

Ημερομηνία: 29-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι πρώτες συμμετοχές για το “Fly Olympia” που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει προβεί ήδη στις πρώτες ετοιμασίες για το διεθνές μίτινγκ επί κοντώ που θα διοργανώσει την Κυριακή 12 Ιουνίου, στην Αρχαία Ολυμπία, με την ονομασία “Fly Olympia” και δηλώνει χαρούμενος για την σπουδαία αυτή διοργάνωση που θα λάβει χώρα στην κοιτίδα του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού. Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, μέσω ενός μικρού βίντεο από το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, που ανάρτησε στην σελίδα της διοργάνωσης στο facebook “Fly Olympia”, απευθύνει πρόσκληση σε όλους: «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή να αγωνιστώ εγώ και όλοι οι φίλοι που θα καλέσω απ’ όλο τον κόσμο, στην Αρχαία Ολυμπία την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 12 Ιουνίου στο Fly Olympia. Τα λέμε εκεί» αναφέρει χαμογελαστός ο «Μανόλο», καλώντας όλους στο Street Pole Vault Event.

Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Γάλλος πρωταθλητής κλειστού χώρου, με ρεκόρ 5.81μ., Thibaut Collet, ο πρωταθλητής Ευρώπης U20 και U18 και κάτοχος του εθνικού ρεκόρ εσωτερικού χώρου (5.83μ.) της Νορβηγίας, Pål Haugen Lillefosse, και ο Γάλλος Alioune Sene που έχει προσωπικό ρεκόρ 5.76μ..

Αναφορικά με την διοργάνωση, μια σύγχρονη αρένα θα στηθεί στον δρόμο έξω από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και κορυφαίοι επικοντιστές από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα, καταγράφοντας… υψηλές πτήσεις. Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Απόλλων Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν ένα μίτινγκ που θα αποτελεί μελλοντικά μόνιμο σταθμό των κορυφαίων αλτών ανά τον κόσμο, αλλά και να φέρουν ξανά στο επίκεντρο την Ελλάδα και την Αρχαία Ολυμπία, το μέρος που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος