FOLLOW US: facebook twitter

Εμμ. Καραλής: «Ήμασταν σίγουροι και βγήκε το μεγάλο ρεκόρ»

Ημερομηνία: 20-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Κοινωνία, Νέα
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2023 (ΝΤΙΑΝΑ ΜΑΓΓΙΝΑ / EUROKINISSI)

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε το Σάββατο νέο πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο με άλμα στα 5,86 μέτρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή ξεπέρασε με την δεύτερη το παραπάνω ύψος και βελτίωσε το 5,85μ. του Κώστα Φιλιππίδη, το οποίο κατείχε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι το 2017.

Έτσι, ο «Μανόλο» επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κοιτάζει πολύ ψηλά φέτος.

Ο Καραλής άρχισε τον αγώνα του από τα 5,30μ., τα οποία πέρασε με την πρώτη όπως και τα 5,40μ. και τα 5,50μ.. Στη συνέχεια πέρασε με τη δεύτερη τα 5,65μ. και με την τρίτη τα 5,72μ.. Έπειτα ανέβασε τον πήχη στα 5,86μ., τα οποία πέρασε με την δεύτερη για να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου. Ακολούθως στόχευσε στα 5,92μ., χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Το Σ.Ε.Φ. είναι το σπίτι μου. Όποτε έρχομαι να αγωνιστώ η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος είναι εντυπωσιακή και σήμερα έκανα επιτέλους το Πανελλήνιο ρεκόρ που πάντα ήθελα να κάνω”, είπε αρχικά ο Καραλής και συνέχισε απαντώντας στο εάν ανησύχησε από τις τελευταίες εμφανίσεις σε Καρλσρούη, Τορούν και Ουψάλα: «Εγώ και ο προπονητής μου ήμασταν σίγουροι ότι από μικρές ατέλειες δεν βγήκαν τα ύψη.

Σήμερα στο Σ.Ε.Φ. ήρθαμε με στάνταρ κοντάρια και λαβές και διάφορα άλλα τεχνικά θέματα που λύσαμε και βγήκε το μεγάλο ρεκόρ. Και τα 5,92μ. ήταν πολύ κοντά, αλλά κουράστηκα γιατί έκανα πολλές προσπάθειες. Τα 5,92μ. είναι ένα ύψος που το έχω. Τα 5,85μ. είναι ύψος μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση. Ελπίζω να κάνω μια τέτοια εμφάνιση και στην Κωνσταντινούπολη”.

Πέρα από το ρεκόρ ευχαριστήθηκε τον αγώνα και πέρασε όμορφα: «Είμαι άνθρωπος που όταν ευχαριστιέμαι τον αγώνα βγαίνουν και οι μεγάλες επιδόσεις. Και σίγουρα θα ευχαριστηθώ και τους επόμενους αγώνες που θα έρθουν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος