FOLLOW US: facebook twitter

Εμφιετζόγλου Vs Καραμανλή Γ’ για Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 11-12-2019 | Συντάκτης:
-Επιβεβαιώνει την «Πρωινή» με επιστολή του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν ακυρωθεί ο ισχύων διαγωνισμός κατασκευής της Πατρών-Πύργου

Επιστολή – την οποία κοινοποιεί στον Έλληνα πρωθυπουργό – προς τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή Γ’ υπογράφει ο κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής, η οποία συνεργάζεται με την ιταλική GDSInfrastutture, μίας από τις πέντε εταιρείες που έχουν υπογράψει  σύμβαση με το Δημόσιο με σκοπό την κατασκευή  του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου αλλά ο υπουργός αρνείται να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, διότι ο ίδιος επιθυμεί το όλο έργο να το αναλάβει μία και μόνο κοινοπραξία, έξω από τις οκτώ! Για φαντάσου… Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο προσωπικός τόνος της επιστολής, καθώς ο κ.Εμφιετζόγλου καταφέρεται με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει πλήρως όσα γράφει η «Πρωινή» από το καλοκαίρι για τις συνέπειες της πιθανής ακύρωσης των συμβάσεων στην Πατρών-Πύργου.

Ο κ. Εμφιετζόγλου, που ως γνωστόν πρόσκειται ιδεολογικά στη Νέα Δημοκρατία εδώ και δεκαετίες, μέμφεται ευθέως τον υπουργό για τον αυτοκινητόδρομο λέγοντάς του ότι «σαμποτάρεις το έργο και χωρίς αιδώ κατηγορείς άλλους για το έγκλημα που διαπράττεις», προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν τελικά ακυρωθούν οι συμβάσεις που ήδη «τρέχουν», εξέλιξη που πιθανότατα θα οδηγήσει στο «πάγωμα» του έργου για πολλά χρόνια, όπως έχει αναδείξει με σειρά δημοσιευμάτων η «Πρωινή».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της «Μηχανικής» καταλογίζει στον υπουργό μεθοδευμένη και παράνομη παύση πληρωμών των εργασιών εδώ και πέντε μήνες, προκειμένου να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συναινέσει στα σχέδιά του για την ακύρωση του έργου.

«Με ποιο δικαίωμα παρανομείς και δεν τηρείς τις συμβατικές υποχρεώσεις σου; (…) Γιατί δεν πληρώνεις τις εκτελεσθείσες εργασέις εδώ και 5 μήνες; Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο γραφείο σου εδώ και 20 μέρες. (…) Για να ισχυριστείς στη Vestager ότι “δεν κάνουν τίποτα-απορροφήσεις μηδέν”» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Εμφιετζόγλου στην επιστολή του και στη συνέχεια κάνει λόγο για υπόγειες συμφωνίες του υπουργού με «νταβατζήδες» που περιλαμβάνουν την παραχώρηση της Πατρών-Πύργου.

Όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα της επιστολής, η διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργού να δώσει το έργο στην «Ολυμπία Οδό» ως επέκταση της σύμβασης παραχώρησης δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όπως πιστεύουν -αφελώς- οι υποστηρικτές της. Ποιος εγγυάται στους πολίτες της Ηλείας ότι  οι τωρινοί ανάδοχοι θα φύγουν από το έργο τόσο απλά και δεν θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους; Μια απλή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αρκεί για να «παγώσει» το έργο, να περάσουν τα χρόνια και να μη φτιαχτεί ποτέ. Άλλωστε, και η σύμβαση παραχώρησης σε έναν δρόμο που «δεν τα βγάζει τα λεφτά του» λόγω χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής και σίγουρη επιλογή.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος