FOLLOW US: facebook twitter

Το χρονογράφημα: Ημερολόγιον Πανδημίας: Ας περιμένουν τα πρωτόκολλα

Ημερομηνία: 19-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Και να που δεν χρειάστηκαν ούτε δύο βδομάδες για να μηδενίσουμε όλη την προσπάθεια που κάναμε το δίμηνο που μείναμε όλοι μέσα, ευλαβικά συντονισμένοι στη συχνότητα του κ. Τσιόδρα,.

Και να που ήταν όνειρο, τελικά. Ενα συλλογικό όνειρο που βλέπαμε όλοι στα διαλείμματα του Netflix, με το καλοκαίρι στη θέση του, την υγεία μας άθικτη, τα μπάνια μας ανενόχλητα και τα τουριστικά ευρώ στις τσέπες μας, έστω και μειωμένα.

Και να που ανοίξαμε τις πόρτες μας στον Κόσμο, αλλά ο Κόσμος δεν μπήκε, διότι ο περισσότερος Κόσμος συνεχίζει να μένει σπίτι του, ενώ μετράει από εκατοντάδες έως χιλιάδες κρούσματα την ημέρα.

Και να που μπήκε ο Αύγουστος κι αντί να κρυφτεί για να γλυτώσει από τον καύσωνα, όπως ελπίζαμε οι αφελείς, ο κορονοϊός παρτάρει στα νησιά, οι ελληνάρες οργιάζουν στα beach bar και οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν στα γηροκομεία.

Και να που η ίδια κυβέρνηση που δεν είχε κανένα πρόβλημα να ακυρώσει το Αγιον Πάσχα, όταν τα ημερήσια κρούσματα μόλις που ξεπερνούσαν τα τριάντα, σήμερα, που πάμε για 300, δείχνει να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Οι επιδημιολόγοι προβλέπουν τα χειρότερα, κάθε μέρα, εδώ και μέρες, ζητώντας άμεσα μέτρα αν δεν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα με τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αλλά ούτε καμπάνιες για να Μείνουμε Σπίτι βλέπουμε, ούτε τα δραστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν την Άνοιξη, .

Αυτό που βλέπουμε, αντιθέτως, είναι η πλήρης ακύρωση όλων όσων κάναμε το δίμηνο που κρατήσαμε σε απόσταση τον κορονοϊό. Όλοι μέσα τότε, όλοι έξω τώρα. Κλειστά σχολεία τότε, στα 20 κρούσματα, ανοιχτά σχολεία σε λίγες μέρες από τώρα. Στοπ στις μετακινήσεις τότε, για να μην γίνει διασπορά κρουσμάτων στα αδύναμα νησιά, μπάτε σκύλοι αλέστε, τώρα – αλλά μην ξεχνάμε τις μάσκες μας.

Και να που το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του κι όχι απλώς δεν σώσαμε την τουριστική οικονομία, αλλά τη μετατρέψαμε σε εστία μόλυνσης και διασποράς. Ολοι ξέραμε τι θα γινόταν τον Αύγουστο στα νησιά και στα τουριστικά επίκεντρα της χώρας, όλοι προβλέπαμε τα χειρότερα, αλλά τα προληπτικά μέτρα που λάβαμε ήταν ανεπαρκή κι όσα εφαρμόζονται κατόπιν εορτής, δεν έχουν αποτέλεσμα.

Και να που ο μόνος κερδισμένος αυτού του καλοκαιριού, είναι ο κορονοϊός.

Κι είναι ακόμα Αύγουστος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος