FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιασμένοι τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς

Ημερομηνία: 20-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Αλλά η Κεραμέως μελετά την υποχρεωτικοτητα

Μετά τη σιγουριά που εξέφρασε προ ολίγων ημερών η κα Κεραμέωςότι θα λειτουργήσουν όλα κανονικά από τον Σεπτέμβριο για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, σε συνέντευξη της στην Καθημερινή φάνηκε πιο φειδωλή. «Συζητάμε με τους ειδικούς και εξετάζουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών», είπε σε σχετική ερώτηση. Για την επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε ότι η συμμετοχή στην αξιολόγηση θα είναι υποχρεωτική, προσθέτοντας ότι προβλέπονται συνέπειες για όποιον δεν συμμετέχει, όπως η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση του μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός.

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», είπε η κ. Κεραμέως ερωτηθείσα σχετικά με την πιθανότητα υπαγωγής των εκπαιδευτικών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην επιβολή κυρώσεων σε όσους τυχόν αρνηθούν. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές». Αμέσως μετά σε τόνο πρόσκλησης δήλωσε: «Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο».

«Εμείς οι ίδιοι ζητήσαμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Κι εμείς πρώτοι θ’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες στις ελάχιστες περιπτώσεις ανεμβολίαστων που τυχόν υπάρξουν», τονίζει η ΟΛΜΕ, εκτιμώντας ότι πάνω από 1% δεν θα είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων τον Σεπτέμβρη. Δεν μπορεί να έχει άλλη πληροφόρηση η κ. Κεραμέως.

Κατά τα άλλα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι «από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά Πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ο.κ.» Βεβαίως, εκτός των εμβολίων, δεν είπε τίποτα για άλλα μέτρα προστασίας, όπως αποστάσεις, εξασφάλιση χώρων για λιγότερους συγχρωτισμούς κ.λπ.

Κυρώσεις για όσους εκπαιδευτικούς δεν αξιολογηθούν

Μεγάλο ενδιαφέρον προκύπτει και στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με την υπουργό να επισημαίνει ότι «θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά της θα συνδέονται είτε με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση» και να συμπληρώνει ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σχετικές ενημερωτικές συνεδρίες για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή στην αξιολόγηση θα είναι υποχρεωτική, προσθέτοντας ότι προβλέπονται συνέπειες για όποιον δεν συμμετέχει, όπως η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση του μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος