FOLLOW US: facebook twitter

Ελπίδες ότι το ιστορικό εκκλησάκι στο Βαρκό θα λειτουργήσει ξανά

Ημερομηνία: 04-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Έπιασαν τόπο οι ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας

Την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει ξανά το ιστορικό εκκλησάκι στο Βαρκό που είναι το σήμα κατατεθέν της Καλίδονας και των πολιτιστικών της εκδηλώσεων και που από πέρυσι παραμένει κλειστό  για πρώτη φορά μετά το… 1883 που πρωτολειτούργησε,  εκφράζει τώρα  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ. Για το ιστορικό αυτό μνημείο της περιοχής ο Σύλλογος έχει κάνει πάρα πολλές ενέργειες για να μην εγκαταλειφθεί στην τύχη του, προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τον δήμο Ζαχάρως και τον Μητροπολίτη, καθώς έχει υποστεί ζημιές από κατολισθήσεις  κα πτώσεις βράχων.  Ενέργειες που  φαίνεται πως έπιασαν τόπο και όπως ενημέρωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλιώ Νιάρχου υπάρχουν εξελίξεις με το θέμα αυτό και θέλουν να πιστεύουν οτι μετά την επίσκεψη  αρμοδίων από το Υπουργείο Πολιτισμού,  η διαδικασία της εκπόνησης Βραχομηχανικής μελέτης βρίσκεται σε καλό δρόμο .

«Επειδή η εκκλησία του χωριού μας – τονίζει η προεδρος του Συλλογου κ. Φιλιώ Νιάρχου- αδυνατούσε οικονομικά να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, η πρωτοβουλία του Συλλόγου μας , να πληρώσει το κόστος της μελέτης παίρνει <<σάρκα και οστά>.

Ο υπεύθυνος του μελετητικού γραφείου κος Κώστας Παντελόπουλος μαζί με τον Νίκο Δεπούντη, Καθηγητή Τεχνικής Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, έκαναν όλες τις απαραίτητες τεχνικές μετρήσεις των βράχων και του χώρου. Στη συνέχεια με εντολή του γραφείου πήγαν Τοπογράφοι για να κάνουν Τυπογραφική Αποτύπωση του χώρου, και να διατυπώσουν τις απόψεις των για τη Βραχομηχανική μελέτη.

Οι θετικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της Π.Ε  Ηλείας μας γέμισαν με αισιοδοξία ότι το εκκλησάκι θα ξαναλειτουργήσει. Οπότε με την ολοκλήρωσης της μελέτης, η οποία θα κατατεθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες από τον Σύλλογο, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικης Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος