FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΠΕ: Τα φιλοπεριβαλλοντικά καύσιμα του μέλλοντος

Ημερομηνία: 01-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα
Έλληνες ευρωβουλευτές με τους εκπροσώπους της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Από αριστερά οι κκ. Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Λιάνα Γούτα, Σοφία Καλογεράκη, Αλέξης Γεωργούλης

 

 

Με μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, εκδήλωση για τους νέους ευρωβουλευτές της θητείας 2019-2024. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την FuelsEurope και το περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «The Parliament Magazine», με τη βοήθεια των εταιρειών μελών του Συνδέσμου και της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Στο περιθώριο μιας κρίσιμης εβδομάδας Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ήταν μία από τις εταιρείες που συμμετείχαν στην εκδήλωση απευθύνοντας πρόσκληση στους Έλληνες ευρωβουλευτές. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 15 Έλληνες ευρωβουλευτές με τους συνεργάτες τους, τους οποίους υποδέχθηκε εκ μέρους της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. η κα Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου και αν. μέλος του ΔΣ της FuelsEurope. Η κα Γούτα αφού τους συνεχάρη για την εκλογή τους, είχε την ευκαιρία να τους συστήσει με τα στελέχη της FuelsEurope, τον Διευθυντή Πολιτικής κ. Alessandro Bartelloni και την ομάδα του.

Ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τον ηγετικό ρόλο της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη στρατηγική της για μια Ενεργειακή Μετάβαση προς την Οικονομία Μηδενικού Άνθρακα μέχρι το 2050. Στην ίδια κατεύθυνση αναδείχθηκαν οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Διύλισης και των υγρών καυσίμων: ένας κλάδος που καλείται να μετεξελιχθεί και δεσμεύεται να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ συνεχίζοντας να τροφοδοτεί την οικονομία και την κοινωνία με αξιόπιστα και προσιτά καύσιμα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα. Άλλωστε ο ευρωπαϊκός κλάδος Διύλισης ήταν ο πρώτος κλάδος ενεργειακής έντασης που παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση με τον τίτλο Όραμα 2050 (Vision 2050) για φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα στις επόμενες δεκαετίες, σκιαγραφώντας τον ρόλο που δύναται να διαδραματίσει ο κλάδος στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κκ. Α. Μ. Ασημακοπούλου, Ε. Βόζεμπεργκ, Α. Γεωργούλης, Θ. Ζαγοράκης, Μ. Κεφαλογιάννης, Π. Κόκκαλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά, Σ. Κυμπουρόπουλος, Γ. Κύρτσος, ενώ λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων των κκ. Ν. Ανδρουλάκη, Β. Μεϊμαράκη και Μ. Σπυράκη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν οι στενοί τους συνεργάτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος