FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΜΕ Ηλείας: Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας

Ημερομηνία: 26-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
Την παρέμβαση της ΟΛΜΕ σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά και αντιπαιδαγωγικά μέτρα που προωθεί το ΥΠΑΙΘ ζητά η ΕΛΜΕ Ηλείας

Την παρέμβαση της ΟΛΜΕ σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά και αντιπαιδαγωγικά μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα μέσα σε συνθήκες εγκλεισμού και τρομοκρατίας με όπλο την πανδημία, ζητά με παρέμβασή της η ΕΛΜΕ Ηλείας, ζητώντας την αγωνιστική της αντίδραση. Μάλιστα όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ η ΟΛΜΕ απέναντι σε όλα αυτά παραμένει άφωνη και αμήχανη και γι αυτο ζητά να διαμορφώσει και να προπαγανδίσει ένα ουσιαστικό και όχι συμβολικό, πρόγραμμα δράσης· να προτείνει Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου και να ορίσει σύντομα Γενική Συνέλευση Προέδρων για λήψη αποφάσεων και ανάληψη δράσης έγκαιρα, συντεταγμένα, συλλογικά, πανελλαδικά.

Για το άνοιγμα των σχολείων

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων η ΕΛΜΕ Ηλείας επισημαίνει ότι “η επάνοδος στα σχολεία συνοδεύεται από προχειρότητα στη λήψη των μέτρων και την οργάνωσή της,  μέτρα χωρίς σχεδιασμό και ρεαλισμό, χωρίς ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας που είναι όσο ποτέ απαραίτητη σήμερα για  μαθητές  και εκπαιδευτικούς.

  • Καμία μέριμνα για τη δυνατότητα να αναπτυχθούν τμήματα των 15 μαθητών στην τάξη με πρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών και εξεύρεση κατάλληλων χώρων για διδασκαλία.
  • Καμία μέριμνα για έλεγχο πιθανών κρουσμάτωνμεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών με συνεχή και επαναλαμβανόμενα τέστ.
  • Καμία διασφάλιση για την καθαριότητα που επιβάλλεται από όλα τα πρωτόκολλα αφού ο αριθμός των καθαριστριών στα σχολεία δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες.
  • Καμία ενημέρωση δεν έχει σταλεί στα σχολεία για τις περίφημες μάσκες, που τις περιμένουμε απο το Σεπτέμβρη να έρθουν με τις σωστές διαστάσεις, μετά το φιάσκο με τις μάσκες τραπεζομάντηλλα.
  • Καμία μέριμνα για την αδυναμία να τηρηθούν στο μέσο του χειμώνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μικρά γραφεία των καθηγητών που στην πλειοψηφία τους  είναι ακατάλληλα να φιλοξενήσουν τους εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις.
  • Καμία μέριμνα για να υπάρξει προτεραιότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.
  • Καμία μέριμνα για την αδυναμία να τηρηθούν κανόνες ασφαλείας όταν βρέχει ή όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές που καθιστούν αδύνατο τον προαυλισμό των μαθητών.”
  • Καταλήγοντας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας. Όσο η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα μας, μαχητικά μπαίνουμε μπροστά να τα διεκδικήσουμε.Η κυβέρνηση ας πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα, που παραμένουν επίκαιρα, για να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα με ασφάλεια και υγιεινή για όλους

Για την κατάθεση βαθμολογίας στο Α’ τετράμηνο

Τέλος σε ότι αφορά την κατάθεση βαθμολογίας του α ΄τετραμήνου, η ΕΛΜΕ Ηλείας τονίζει μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο Παιδείας, κάτω από την κατακραυγή άλλαξε στάση και ουσιαστικά πήρε πίσω την εγκύκλιο για τα διαγωνίσματα. Έδωσε τη δυνατότητα και στα Γυμνάσια (στα Λύκεια ίσχυε) για δύο διαγωνίσματα στο Β’ Τετράμηνο, παραδεχόμενο ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική αξιολόγηση των μαθητών πίσω από μία κάμερα. Είναι πέρα για πέρα αντιπαιδαγωγικό, γελοιοποίηση ουσιαστικά της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ωστόσο, επιμένει να ζητά βαθμολογία για το Α’ Τετράμηνο.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας προτρέπει τους συναδέλφους της να αξιοποιήσουν την δυνατότητα, να δοθεί μία βαθμολογία για τα δύο τετράμηνα στο επόμενο τετράμηνο, με ανοιχτά σχολεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος