FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΜΕ Ηλείας: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει Lockdown και στη Δημοκρατία

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

H κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ταφόπλακα στα δημοκρατικά δικαιώματα μετά τη χθεσινή απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, να επιβάλει απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, αν «συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020».

Η απόφαση αυτή, που αποτελεί μνημείο ακραίου αυταρχισμού, επικαλείται τις «επιτακτικές ανάγκες αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας» δηλαδή εργαλειοποιεί την υγειονομική κρίση εις βάρος κατοχυρωμένων συνταγματικών δικαιωμάτων. Η χυδαία απαγόρευση συνάθροισης πλέον των 3 ατόμων, θυμίζει την εποχή της χούντας και μόνο με αυτή μπορεί να συγκριθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος, έχει γίνει και στο παρελθόν από τη χούντα: στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί”.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία, στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις βαριές ευθύνες που έχει για την έξαρση της πανδημίας και τις τραγικές επιπτώσεις για το λαό μας. Οφείλουμε να μην αφήσουμε αναπάντητη αυτή την πρόκληση.

Καμία αντισυνταγματική απαγόρευση δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμά μας να τιμήσουμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία.,


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος