FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΜΕ Ηλείας: Εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

Ημερομηνία: 07-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
-Ο μαζικός εμβολιασμός είναι όπλο απέναντι στην πανδημία και δικαίωμα

Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ζητά η ΕΛΜΕ Ηλείας κατηγορώντας οτι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Εκπαίδευση και για το γεγονός ότι μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας. Όπως τονίζουν με ανακοίνωση τους, με τα «μέτρα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ο Υπ. Υγείας γίνεται μια απαράδεκτη προσπάθεια να δείξουν με το δάχτυλο τους εργαζόμενους με στόχο να αποποιηθούν τις τεράστιες  ευθύνες τους. Μετατρέπουν το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Υποχρεώνουν μια σειρά εργαζόμενους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί (ανάμεσά τους και εκπαιδευτικούς) να προσκομίζουν στην υπηρεσία τεστ αντιγόνου αποκλειστικά από ιδιωτικές μονάδες κόστους 10€, δυο φορές την εβδομάδα. Απειλούν με ποινές (περικοπή αποδοχών, απόλυση για αναπληρωτές κ.ά.) συναδέλφους που δεν είναι εμβολιασμένοι και δε θα προσκομίζουν για την είσοδό τους στο σχολείο μοριακό ή rapid test. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι πλέον εγκληματικές, δεν μπορούν να κρυφτούν από επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές προς τους εργαζόμενους.

Εδώ και τώρα:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
  • Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης.
  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
  • Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος