FOLLOW US: facebook twitter

Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Εκπαιδευτική εκδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ημερομηνία: 12-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δράσης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώνει εκδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, από 9:00 π.μ. έως την επιστροφή, για την παρακολούθηση της παράστασης «Ο ΜΙΚΡΟΣ AMADEUS – Το παιδί θαύμα» στην παιδική σκηνή. Πρόκειται για ένα έργο – ύμνο στον Αμαντέους Μότσαρτ σε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ και κείμενα του συγγραφέα και μουσικού Θωμά Καραχάλιου. Στο ρόλο του πατέρα του Μότσαρτ ο Αντώνης Λουδάρος. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

«Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762, η οικογένεια Μότσαρτ επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό την Βιέννη. Το ταξίδι ξεκινάει και μαζί του η ιστορία του μικρού Αμαντέους.
Ενός παιδιού θαύματος το οποίο αγάπησε τη μουσική, ταύτισε τη ζωή του μαζί της για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες.

Παρακολουθούμε την σχέση του Αμαντέους με την αδελφή του Νανέρλ, μια σχέση ουσιαστικής αγάπης και αδελφικής υποστήριξης. Η Νανέρλ είναι ο φύλακας άγγελός του και ως μεγαλύτερη νοιάζεται για την πορεία του, παραμερίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό της. Πιστεύει στο ταλέντο του Αμαντέους και κάνει τα πάντα γι αυτόν.

Με φόντο τον γαλάζιο Δούναβη η παράσταση θα μας μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής. Μέσα από βίντεο προβολές θα διασχίσουμε τον Δούναβη και θα περιηγηθούμε σε όμορφα τοπία. 

Από τα μικρά χωριά της Βιέννης έως τα σαλόνια των παλατιών της μεγαλούπολης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια μέρη και να μεταφερθούν σε μια άλλη εποχή. Εκεί όπου οι σχέσεις, τα παιχνίδια και ο ελεύθερος χρόνος είχαν μια άλλη πιο ανθρώπινη και τρυφερή υπόσταση. Ένας αφηγητής θα τα συντροφεύσει σε αυτό το ταξίδι». 

Μπορείτε  να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας παιδιά – σπουδαστές & Καθηγητές του Ωδείου, συνοδά μέλη – γονείς  και φίλοι  – αναλυτικά  στην γραμματεία του Ωδείου μέχρι  την Παρασκευή 1η  Μαρτίου 2019 καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά, ώρες 17:00-21:00


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος