FOLLOW US: facebook twitter

Ελληνικό Κέντρο Κιν/φου: «Το ΕΚΚ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των δημιουργικών δυνάμεων στον ευρύτερο χώρο της οπτικοακουστικής τέχνης»

Ημερομηνία: 30-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Συμπαραστάτης και αρωγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) για μια ακόμα χρονιά υποστηρίζει το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και τη 18η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio. Πρόκειται για το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που έστρεψε τη θεματολογία του στα παιδιά και στους νέους και για 20 χρόνια καινοτομεί και εκπλήσσει με τις καλλιτεχνικές του επιλογές.

Όπως τονίζει στον χαιρετισμό του ο  Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Δημήτρης Παπαϊωάννου, «ο κινηματογράφος αποτελεί μια τέχνη και ευρύτερα ένα πολιτισμικό προϊόν που αποτυπώνει με εύληπτο τρόπο τις κοινωνίες, άλλωστε διαμορφώνει και διαμορφώνεται μέσα από τις σχέσεις, τους ρόλους, τις αναπαραστάσεις, τις νοοτροπίες, τη μνήμη, τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα όσων εμπλέκονται στην δημιουργική και παραγωγική διαδικασία, αλλά και όσων θα τον «αγγίξουν» απλά ως θεατές της μεγάλης οθόνης. Ο κινηματογράφος που μιλάει για τα παιδιά και τους νέους και ο κινηματογράφος που δημιουργείται από τα παιδιά και τους νέους συναντώνται δημιουργικά στο Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Χρέος των θεσμών και της πολιτείας είναι να συνεργάζονται δημιουργικά προς όφελος της κοινωνίας και ειδικά της νέας γενιάς που θα διαμορφώσει το μέλλον μας. Ο οπτικός γραμματισμός, εν γένει η εκπαίδευση, καθώς και πρωτοβουλίες σαν και αυτό το φεστιβάλ είναι σε θέση να αμβλύνουν τις κατασκευασμένες κοινωνικές αντιθέσεις και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο τόπων κατανόησης, αποδοχής, σεβασμού και αλληλεπίδρασης μέσα από την πολιτιστική δημιουργία.  

Καλή επιτυχία στο φετινό φεστιβάλ, το ΕΚΚ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των δημιουργικών δυνάμεων στον ευρύτερο χώρο της οπτικοακουστικής τέχνης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος