FOLLOW US: facebook twitter

Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου: Τα πρώτα διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής

Ημερομηνία: 15-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

byzantini-mousiki

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση των πρώτων δύο Διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής από σπουδαστές του, μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής αναγνωρισμένης από το κράτος, στα πλαίσια των νέων εκπαιδευτικών του προγραμμάτων.

Στη Σχολή διδάσκουν καταξιωμένοι δάσκαλοι με μεγάλη διδακτική εμπειρία, αλλά  και  πρακτική μουσική ενασχόληση, με συμμετοχές σε Βυζαντινές Χορωδίες, μουσικά σχήματα, ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, και  κυρίως με μεγάλη εμπειρία στη διακονία του ιερού Αναλογίου.

Το μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής  εκτός από τη Θεωρία και τη Πράξη,  περιλαμβάνει την Ιστορία της Βυζαντινής Μουσικής, την Λειτουργική, το Τυπικό και την Υμνολογία, καθώς και την Απαγγελία Εκκλησιαστικών Αναγνωσμάτων.

Στη διάρκεια των σπουδών ενσωματώνονται τα τρία πρώτα χρόνια Θεωρίας και Σολφέζ της Ευρωπαϊκής Μουσικής,  για να μπορεί ο σπουδαστής να έχει μια ευρύτερη μουσική παιδεία,  έτσι ώστε  να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις μουσικές του υποχρεώσεις, δίνοντάς του το  έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση με άλλα είδη Μουσικής, καλλιεργώντας περισσότερο το μουσικό του ταλέντο.

Στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα του  Ελληνικού  Ωδείου στην Αθήνα υπό την ευθύνη της εγκεκριμένης Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ωδείου, συμμετείχαν δύο σπουδαστές από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος  του Αριστείδη και ο Μιχάλης Στεβής του Παναγιώτη, οι οποίοι αρίστευσαν στις εξετάσεις και έλαβαν το δίπλωμά τους με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,5).

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου συγχαίρει τους άξιους σπουδαστές του και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Επίσης συγχαίρει τον εξαίρετο δάσκαλό τους Νικόλαο Παπαδημητρίου, πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγ. Κυριακής Πύργου και Καθηγητή Μουσικής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τον Διοικητικό Διευθυντή και  υπεύθυνο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και Καθηγητή Μουσικής Γιώργο Γεωργόπουλο, για την αμέριστη βοήθεια, συμπαράσταση και συνεισφορά στην μεγάλη επιτυχία των σπουδαστών.

Επίσης την Καθηγήτρια Θεωρητικών & Πιάνου Δώρα Ξένου για την προετοιμασία τους στα Υποχρεωτικά Μαθήματα Ευρωπαϊκής Μουσικής Θεωρίας και Σολφέζ.

Η σχολή Βυζαντινής Μουσικής συνεχίζει τη λειτουργία της για τέταρτο χρόνο από την νέα σχολική περίοδο 2016-2017  με στόχο την άριστη κατάρτιση Ιεροψαλτών και καθηγητών Βυζαντινής Μουσικής, και  τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση της γνήσιας εθνικής μας μουσικής παράδοσης, ως παρακαταθήκη στις νέες γενιές. Με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να συμβάλλει στη διάσωση και ανάδειξη της βυζαντινής μουσικής ως ένα από τα πλουσιότερα και πλέον αξιόλογα μουσικά είδη στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Οι εγγραφές στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου για την νέα σχολική χρονιά ξεκινούν από 1η Σεπτέμβρη 2016!

https://www.facebook.com/ellhniko.odeio.pyrgos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος