Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Μάκης Γκαγκάτσης, μιλώντας στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκάλυψε ότι κατόπιν εισήγησης της Κ.Ε.Δ. στόχος είναι τα μεγάλα ντέρμπι να σφυρίζονται από Έλληνες διαιτητές, ενώ στο VAR θα βρίσκονται ξένοι.

H δήλωση του Μάκη Γκαγκάτση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για πρώτη φορά θα έχουμε league phase και μονά παιχνίδια χωρίς παράταση σε κάποιες φάσεις, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες της Super League 2 να ανταγωνιστούν μια εκ των τεσσάρων πρώτων ομάδων του περσινού πρωταθλήματος.

Είναι σημαντικό ότι θέλουμε να τονίσουμε το ελληνικό στοιχείο και για πρώτη φορά θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην 11άδα ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή γεννημένου από το 2004 και νεότερο, σε όλο το 90λεπτο και σε περίπτωση παράτασης. Το σκεφτόμασταν καιρό και του χρόνου θέλουμε να είναι δύο αυτοί οι παίκτες, ενώ βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Super League για να γίνει αυτό και στο πρωτάθλημα.

Θέλω να τονίσω ότι ύστερα από συνεννόηση με την ΚΕΔ, στόχο αποτελεί να διαιτητεύσουν τα παιχνίδια Έλληνες διαιτητές στο χορτάρι και ξένοι στο VAR. Το σκεφτήκαμε και πέρυσι αλλά από φέτος μετά από εισήγηση της ΚΕΔ είναι κάτι που μπορούμε να προχωρήσουμε, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε Έλληνες διαιτητές να διαιτητεύσουν κάποιους αγώνες μεγάλων ομάδων. Σαφώς θα υπάρχουν ξένοι στο VAR τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν και ελπίζουμε αυτό το στοίχημα να πετύχει, ώστε σιγά σιγά να μπορέσουν οι Έλληνες διαιτητές να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα παιχνίδια τουλάχιστον όσον αφορά τους αγώνες του Κυπέλλου».