FOLLOW US: facebook twitter

Έλλειμμα δημοκρατίας

Ημερομηνία: 21-10-2022 | Συντάκτης:

Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου

Στους 39 και πλέον μήνες εξουσίας της, η κυβέρνηση έχει αποδομήσει οντολογικές και θεσμικές λειτουργίες του κράτους δικαίου.

Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, όταν οι κυβερνώντες χειραγωγούν το λαό να δεχτεί ότι δεν υπάρχει άλλο δόγμα, άλλη ιδεολογία, άλλη πολιτική σκέψη και πράξη, πλην όσων ορίζει ο αυταρχικός νεοφεουδαρχισμός που υπηρετούν με ευλάβεια.

Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, όταν οι κυβερνώντες θεωρούν το κράτος ως ιδιοκτησία τους, δικαιούμενοι, μεταξύ άλλων, να εκποιούν  σε τραστ και καρτέλ, μείζονες παραγωγικές δομές και κρίσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.

Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, όταν οι έχοντες γιγαντώνουν ακατάπαυστα τον πλούτο τους, ενώ οι μη έχοντες ωθούνται βίαια στη σπηλιά των πρωτανθρώπων χωρίς τροφή, χωρίς φως, χωρίς θέρμανση και σε λίγο χωρίς νερό.

Δενδιασώζεται μια κυβέρνηση, όταν βουλιάζει μέσα στα σκοτάδια του ωκεανού της αποθέωσης του ψέματος, της παραπλάνησης, του δοξασμού της εξαπάτησης, του εκμαυλισμού και της χειραγώγησης των πολιτών.

Δενδιασώζεται μια κυβέρνηση, όταν υμνεί και στεφανώνει  ως πεφωτισμένους, τους υπερπληρωμένους «άριστους και εκλεκτούς» της.

Δεν διασώζεται μια κυβέρνηση, όταν με ευθύνη της, το μέλλον της Χώρας και του λαού, εικάζεται πιο σκοτεινό, πιο λαβυρινθώδες, απότο παρόν της.

Η ημέρα των εκλογών έρχεται, αυτή η ημέρα θα είναι της τελικής κρίσης των πεπραγμένων της επιθετικής νεοκαπιταλιστικής  ηγεμονίας.

Αυτή η ημέρα θα φωτιστεί με τηνεκτυφλωτική δύναμη της ελεύθερης, υπερσυνειδητής έκφρασης της θέλησης των πολιτών, που θα διαλύσει τα όνειρα των κυβερνώντων για δεύτερη θητεία τους.

Η ημέρα των εκλογών θα είναι η ημέρα της έκρηξης του ηφαιστείου που λέγεται λαός, ήδη καίνε πολλές φωτιές κάτω από την επιφάνειά του, αυτό συμβαίνει τώρα στη Χώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος