FOLLOW US: facebook twitter

«Ελλάδα 2021»: 2021 φάσκελα

Ημερομηνία: 12-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Γράφει ο Δικαιόπολις

Θα παρακολουθήσουμε πολύ μεγαλείο τους επόμενους μήνες. Θα δούμε και θα ακούσουμε, θέλουμε δεν θέλουμε, όλους τους αυτοανακυρηχθέντες εθνοσωτήρες του τόπου να βγάζουν πανηγυρικούς για το ένδοξο έθνος των Ελλήνων και τα ιερά τους. Το έθνος των Ελλήνων μπορεί να είναι ένδοξο, αυτοί πάντως σίγουρα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με οτιδήποτε κατοχυρώθηκε ως ιερό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας στους δύο αιώνες που μεσολάβησαν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Δυστυχώς όμως, η συγκυρία δεν είναι καθόλου ευνοϊκή, ούτε για τα αυτιά μας, ούτε για τα μάτια μας. Η εθνική φιέστα για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, παραχωρεί επ’ αόριστον το βήμα σε κάθε λογής πατριδολάγνους και πατριδοκάπηλους, ώστε να λάμψουν ως γύφτικα σκεπάρνια, στις οθόνες της εθνικής μας αποβλάκωσης.

Αλλά το κακό δεν σταματά εκεί, καθώς όσο προετοιμασμένη κι αν είναι μία μερίδα των πολιτών να ανεχθεί τον βδελυρό εθνολαϊκισμό τους, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί το εύρος, την ένταση και την φύση της συγκυρίας στην οποία έχουμε εισέλθει. Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα ίδια πολιτικά και μη πρόσωπα, δεν θα επιχειρήσουν μόνο να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά τις εκδηλώσεις για την ιστορική εθνική επέτειο, αλλά είναι βέβαιο ότι θα αδράξουν και την ευκαιρία προκειμένου να αλλοιώσουν ή ακόμη χειρότερα να παραχαράξουν την ιστορική μνήμη. Ήδη λάβαμε μία χαρακτηριστική γεύση της αντίληψης την οποία έχουν υιοθετήσει για τα εθνικά πράγματα τα μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Όπως διαπιστώθηκε μετά την παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας, στην κατηγορία «Ηγεσία του Κράτους» συμπεριλαμβάνονταν δικτάτορες του 20ου αιώνα,δωσίλογοι της Κατοχής και άλλοι, διορισμένο αξιωματούχοι σε περιόδους σαφέστατης δημοκρατικής εκτροπής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δικτάτορες όπως οι Πάγκαλος, Μεταξάς,Παπαδόπουλος, κατοχικοί πρωθυπουργοί όπως οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ράλλης, αλλά και ανδρείκελα όπως οι Κόλιας, Μαρκεζίνης, Ανδρουτσόπουλος, Γκιζίκης, προέβαλαν δίχως τις απαραίτητες συστάσεις, ως σπουδαίες προσωπικότητες του Ελληνικού Κράτους.

Μετά τον «θόρυβο» που ξέσπασε οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αναγκάστηκαν να προσθέσουν δίπλα σε ορισμένα ονόματα και την ιδιότητα του δικτάτορα ή τον διορισμό τους από δικτατορικά καθεστώτα και κατοχικές δυνάμεις. Προς το παρόν όμως δεν θεώρησαν πρέπον να τους καταργήσουν κι έτσι τα ονόματά τους συνεχίζουν να βρίσκονται μαζί με τα υπόλοιπα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, διατηρούνταν δίχως καμία διευκρίνηση τα ονόματα των δικτατόρων Μεταξά και Πάγκαλου.

Η καμπάνια λοιπόν δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς, και θεωρώ βέβαιο ότι αν μη τι άλλο οι διοργανωτές της θα έχουν «εισπράξει» τουλάχιστον 2021 φάσκελα. Ίσως και λίγα παραπάνω…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος