FOLLOW US: facebook twitter

Ελκυστική ταυτότητα για να αυξηθούν οι επισκέπτες στον Πύργο

Ημερομηνία: 14-07-2022 | Συντάκτης:

Συζήτηση και προτάσεις κατά τη συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η δημιουργία ελκυστικής ταυτότητας στην πόλη του Πύργου και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την προσέλκυση επισκεπτών κρουαζιέρας ήταν το κύριο αντικείμενο της χθεσινής συνέλευσης των εμπόρων του Πύργου στα γραφεία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.
Αφορμή για τη συνέλευση στάθηκαν οι σχεδόν καθημερινές αφίξεις τουριστών με το ανοιχτό διώροφο λεωφορείο στην πόλη, για αυτό και τέθηκε προς συζήτηση η δυνατότητα να παραχθεί υπεραξία και όφελος για όλη την αγορά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Ξανθούλης, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία, τόνισε πως είναι αναγκαίο να προσπαθήσουν να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διασπορά επισκεπτών στον αστικό ιστό και στην παροχή υπηρεσιών που θα τους αφήσουν ικανοποιημένους και προχώρησε στην κατάθεση προτάσεων άμεσα εφαρμόσιμων για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής τους.

«Το τρίπτυχο είναι ασφάλεια-προορισμός-παροχή υπηρεσιών για να πετύχουμε. Η πόλη αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα από αυτά, πάσχει. Πρέπει να κάνουμε μια αρχή για να δώσουμε στην πόλη τη χαμένη της ταυτότητα και να την κάνουμε ελκυστική», ανέφερε.

Στη συνέχεια κατέθεσε την πρόταση παροχής έκπτωσης από τους επαγγελματίες προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας με την επίδειξη του εισιτηρίου, τη δημιουργία πρόσθετης στάσης στην πλατεία Ανδριάρα, την εγκατάσταση μόνιμου χάρτη του Πύργου σε επιλεγμένα σημεία και την ίδρυση γραφείου Πληροφόρησης επισκεπτών.

Για την τελευταία πρόταση ανέφερε πως υπάρχει πρόθεση από την πλευρά του Επιμελητηρίου για την παραχώρηση χώρου και από την πλευρά του δήμου πρόθεση για την παραχώρηση συμβασιούχου που διαθέτει τα σχετικά προσόντα.

«Πρέπει ο επισκέπτης να ξέρει πού βρίσκεται και πού πάει», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εστίασης Πύργου «Ο Διόνυσος», Θανάσης Μπούκλης, ο οποίος ανέφερε πως υπάρχει προθυμία για τη χρηματοδότηση του χάρτη από τους επαγγελματίες της εστίασης, αν δεν ανταποκριθεί ο δήμος. Η δεύτερη πρόταση που κατέθεσε, ήταν να υπάρξει συνεννόηση για τα δρομολόγια και τις αφίξεις, προκειμένου οι επαγγελματίες της πόλης να προσαρμόζουν τις τιμές –στα πρότυπα του happyhour- και ταυτόχρονα να προσαρμόσουν αναλόγως το ωράριο λειτουργίας.

Για το ωράριο ο κ. Ξανθούλης σημείωσε ότι είναι σύνθετο, καθότι ο Πύργος δεν έχει χαρακτηριστεί τουριστική ζώνη και απαιτεί συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο, αφού η Περιφέρεια μπορεί να δώσει σχετική αδειοδότηση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και όχι για περισσότερες από τρεις ή τέσσερις ημέρες.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε είναι η ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, καθώς και η συνεννόηση με τη Μητρόπολη Ηλείας για τη ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των εκκλησιών που είναι δυνητικά επισκέψιμες, όπως ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Αθανάσιος και η Αγία Κυριακή.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των εμπόρων, κατά τον οποίο επισημάνθηκε η ανάγκη να προγραμματιστούν δράσεις που θα κρατάνε τους επισκέπτες στην πόλη για αρκετή ώρα και παρατέθηκαν σχετικά παραδείγματα από άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που υλοποιεί τα δρομολόγια με το ανοιχτό λεωφορείο, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να βελτιωθεί αισθητά το κυκλοφοριακό στο κέντρο του Πύργου, καθώς η άφιξη του λεωφορείου στην οδό Μανωλοπούλου είναι κατά κανόνα χρονοβόρα, και να υπάρξουν παρεμβάσεις στη σήμανση.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η «Λευκή Νύχτα» στον Πύργο με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, με αφορμή τη Λευκή Νύχτα την οποία διοργανώνει και φέτος ο Εμπορικό Σύλλογος Πύργου.

Παράλληλα, τοπικά συγκροτήματα, αναμένεται να παίξουν μουσική σε πλατείες και δρόμους της πόλης για να να ζωντανέψει και πάλι όλη η πόλη .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος