FOLLOW US: facebook twitter

Ελεύθερος Κοινωνικός Πολυχώρος Δεξαμενής: «Κάτω τα χέρια από τη Δεξαμενή!»

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την έντονη αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ελεύθερου Κοινωνικού Πολυχώρου Δεξαμενής, προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου να προχωρήσει σε διενέργεια πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να χρησιμοποιείται στο εξής και από άλλα σωματεία, τη στιγμή που με πρωτοβουλία των μελών του στήθηκε αυτός ο  χώρος και αναβαθμίστηκε. Ειδικότερα σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρουν τα εξής:

«Απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου!! Αντί να παραχωρήσει το χώρο της Δεξαμενής στον πολιτιστικό σύλλογο “ΔΕΞΑΜΕΝΗ”, απεφάσισε να προωθήσει “τη διενέργεια διαδικασίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους συλλόγους-σωματεία που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το χώρο”.

Η Δεξαμενή ήταν ένας εγκαταλελειμμένος χώρος που ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία των μελών του συλλόγου «ΔΕΞΑΜΕΝΗ» με άτυπη συμφωνία του προηγούμενη δημάρχου και εν γνώσει του τότε Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα στεγάζονται στο χώρο πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με ένα πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Με αφορμή το αίτημα του συλλόγου ώστε να διευθετηθούν και τυπικά όλες αυτές οι διαδικασίες με την παραχώρηση του χώρου, το Δ.Σ του ΔΟΠΠ απεφάσισε να βγάλει στο «σφυρί» τον χώρο προς όποιον ενδιαφέρεται να βρει στέγη, παρά την αντίθετη εισήγηση του αντιπροέδρου που φαίνεται να ήταν από τους λίγους που γνωρίζουν τι σημαίνει ο εν λόγω Κοινωνικός Πολυχώρος . Είναι ξεκάθαρο ότι ή υπάρχει άγνοια από τους αποφασίζοντες ή δόλος, γιατί δεν μπορεί να απευθύνεις ανοιχτή πρόσκληση για έναν μικρό σε τετραγωνικά και μεστό από δραστηριότητες χώρο. Δεν μπορείς να αγνοείς επιδεικτικά ποιος «ανάστησε» το συγκεκριμένο χώρο. Φυσικά νομότυπα μπορεί η χρήση να καθορίζεται από ένα ΔΣ ξεκομμένο από την εκεί πραγματικότητα, όμως υπάρχει και μια άτυπη ηθική που λέει ότι πρέπει να σέβεσαι τους πολίτες που δημιουργούν και να τους βοηθάς, καθότι δημοτικός πολιτιστικός οργανισμός και όχι να έρχεσαι να παίξεις το ρόλο « άσπονδου τροχονόμου».
Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε, με κάθε κόστος, αυτό που τόσα χρόνια χτίζουμε.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος